<%@ Page Language="C#" %> PRESSEMEDDELELSER iHOBRO OG MARI
 
PRESSEMEDDELELSER iHOBRO
OG MARIAGERFJORD
 
Til forsiden Arkiv 2019 Arkiv 2018 Arkiv 2017

   RULLE FOR AT KOMME TIL ALLE MEDDELELSER

   
Mariagerfjord Kulturskole besøger skoler og institutioner til udendørs fællessang – sangen skal bringes ud til børnene

Tekst: Mariagerfjord Kulturskole

I morgen, tirsdag d. 19. maj, får Valsgaard Skole, Valsgaard børnehave og Astrup Skole besøg af musikundervisere fra Mariagerfjord Kulturskole - der er udendørs fællessang på programmet.
For selvom Kulturskolen endnu ikke har grønt lys til genåbning, så skal kommunens børn ikke gå glip af sangens fællesskab.

I Mariagerfjord Kommune er skoler og børnehaver kommet godt i gang efter genåbningen. For at sætte fællesskabet på dagsordenen, og for på festlig vis at markere den gradvis åbning af Danmark, har Kulturskolen taget initiativ til at bringe sangen ud til børnehaver og skoler. Fællessang er blevet et nationalt hit, og Kulturskolen er glade for at kunne bringe sangen med ud til børnene.

”I morgen gæster vi skole og børnehave i Valsgård og specialskolen i Astrup. Den 28. maj gæster vi Arden Skole og nogle institutioner i Arden. Vi ved, at underviserne på skolerne og pædagogerne har en ekstra stor opgave for tiden, og at musikundervisningen ikke kan gennemføres mange steder. Derfor vil vi gerne give lærerne og pædagogerne et lille åndehul, og give alle en dejlig fælles musikoplevelse. Kunstens væsen er jo at berige, og vi håber at bringe smilet frem” – fortæller Kulturskoleleder, Finn Elias Svit.

Kulturskolens tre undervisere spiller og synger for, og det hele foregår udendørs, så afstandskrav og sikkerheden kan overholdes.


Et kærkomment tiltag – musik skal opleves og indleves

Kulturskolen har nu været lukket siden marts måned, og i lukningsperioden er undervisningen fra Kulturskolen blevet tilbudt på digitale platforme. Men på trods af kreative løsninger så længes underviserne efter at mødes med eleverne, Derfor er sang-turnéen et kærkomment tiltag fortæller Maj-Lis Hoffer Henriksen, Korleder i Mariagerfjord Kulturskole.

”Jeg glæder mig til at komme på turné og synge nogle sange med nogle børn, som jeg både kan se og høre og som ikke bare sidder bag nogle skærme. Musik skal jo opleves og indleves, så det bliver skønt at komme ud og mærke den energi igen. Og så glæder jeg mig også rigtig meget til at komme ud og møde nogle af de børn, som fast går til undervisning hos mig, fordi dem savner jeg rigtig meget”.
 
2020-05-09  
Ambufesten desværre aflyst
Tilsendt af team Ambu-revy
Som alle ved, er Ambufesten desværre aflyst pga. myndighedernes restriktioner. Men der er pt. intet, der tyder på, at folk ikke må gå i teatret til september. Derfor har folkene bag Ambu-revyen fortsat sit arbejde.

”Det er meget trist for Ambufesten, at de blev tvunget til at aflyse,” siger Søren Greve, PR-ansvarlig for Ambu-revyen og fortsætter ”Men i Ambu-Revyen fastholder vi troen på, at tingene ser anderledes ud til september. Vi bliver i så fald det eneste sted, man reelt kan fejre Ambu-festens jubilæum”.

Det bliver derfor en helt særlig jubilæumsrevy, som folk kan glæde sig til at opleve.

”Vi har arrangeret en helt særlig jubilæumsrevy, hvor både nye og gamle numre finder plads i repertoiret”, siger Søren Greve og fortsætter ”De gamle numre bliver endda udført af de selvsamme aktører som tidligere! Glæd jer til jubilæumsforestillingen: ”Det’ 100”.

Dream Team på scenen: Tidligere glansnumre er fundet frem og dertil helt nye numre
Tidligere revyprofiler er med i år: Charlotte Stisen, Niels Andreasen, Carsten Bredahl, Sven Wortmann, Søren Hauer, Frede Mortensen

Årets faste aktørhold er: Sussi Hedegard Lund, Marie Louise Kastbjerg, Mette Mollerup og Niels Leth-Sørensen

Birdies: Susse Wortmann, Rikke Kamedula, Sussi Hedegaard Lund

Orkester: Kim Bernt Jensen (kapelmester), Esben Højer, Niels Pagh Christensen, Måns Mårtensson, Lars Refsgaard

Afvikling: Spisning, revy og dans i samme sal

Ambu-Revyen har premiere fredag d. 11. september 2020, og der spilles i alt 6 forestillinger frem til fredag d. 18. september. Billetsalget starter 12. maj.

Læs meget mere om Ambu-Revyen på www.facebook.com/amburevy 

Præsentation af tidligere aktører, der gør comeback:

Sven Wortmann
Sven har i en periode på 12 år været instruktør for revyen og har på den måde sat sit præg på AMBU-revyen gennem mange år. Prinsgemalen er en glansfigur for Sven, men også mange andre sjove figurer har han sendt over scenekanten. Renovationsarbejder der præcist sætter fokus på de udfordringer, de har med deres kunder. Sven kan også tale sort og på den måde skabe et vanvid på scenen. Sven har en pragtfuld stemme og har brilleret med mange seriøse numre med eftertænksomhed og præcision. Hvem husker ikke Brygger Svendsen, som gik igen et par år på Hobro Theater? Sven formår det meste og har en kærlighed for at lave skæve figurer og gerne nogle, der får sagt en masse på ganske kort tid. Sven har leveret rigtig mange grin til publikum.

Carsten Bredahl
Carsten har været med i AMBU-revyen siden sidst i 90´erne med enkelte pauser undervejs. Der er ingen tvivl om, at Carsten primært huskes for sine parodier på Dronning Margrethe - ofte i et samspil med Sven Wortmann som prinsgemal, hvor de gang på gang har muntret publikum. Et andet samspil har været med Niels Andreasen tilbage i tiden hvor de havde et glansnummer, som de to vagabonder der vendte løst og fast - ofte med en teatersal som lå flade af grin. Men det er ikke kun det sjove, som Carsten mester. Med sin fantastiske stemme er det både de seriøse, de store og flotte og de sjove sange, som han mestrer. Kort fortalt mestrer Carsten det meste, og han har en særlig evne til at finde sjove og skæve figurer frem. Han er garant for et godt grin.

Niels Andreasen
I en lang årrække frem til 2004 var Niels mister AMBU-revy. Først under vingerne af Frede Mortensen og i de sidste 5 år som instruktør for revyen hvor der blev spillet for udsolgte huse 5 år i træk. Niels har evnen til at gør selv det mindste sjovt. Publikum lå flade af grin bare Niel kom ind på scenen. Niels kan virkelig formidle en tekst, så den fremstår på bedste vis. Helt tilbage var det en parodi på Mathisen og scener i samspillet med Carsten Bredahl som vagabonder. Et nummer der står skarpt var om de nye frisører, der skød op. Det blev til ”halal” frisør, som fik taget til at lette på Theateret. Ingen tvivl om at det er den sjove Niels som mange husker, men med sin fremragende stemme og sin fornemmelse for timing kan Niels få det bedste ud af det meste.

Frede Mortensen
Mister AMBU-revy! Frede har virkelig tegnet revyen tilbage i forrige århundrede. En evne til at se det sjove i de små lokale ting har hjulpet ham som instruktør gennem rigtig mange år. Skøre påfald og sjove ideer har været med til at skabe de mange gode grin, som Frede har leveret gennem tiden på Hobro Theater. Frede har også evnen til at levere et godt sangnummer, hvor timing og et glimt i øjet har været varemærket. Men efter mere end 20 års pause glæder vi os til at byde velkommen til Frede i denne jubilæumsforestilling på Hobro Theater.Søren Hauer
I en periode var Søren en fast del af revyen, og inden da havde han slået sine folder som sjov mand i Valsgaard. Det sjove var virkelig det, som Søren tog med ind på Hobro Theater. Mange husker helt sikkert rollen som Mæ i ”Mæ og Kurt”, hvor Søren spillede sammen med Carsten Bredahl - et nummer som blev gentaget flere år, og som skabte masser af grin. Evnen til med sin mimik til at give et nummer endnu mere kant og skabe morsomme situationer er et af Sørens varemærker - noget som specielt kom til udtryk i et nummer om stenalderfolket, som han spillede sammen med Mette Mollerup. Søren er tilbage i år, og han er klar til at fejre AMBU-festens jubilæum.

Charlotte Stisen
Charlotte ligner måske den pæne pige i klassen, men der tager man fejl. Hun kan virkelige spille på hele spektret i forhold til at udtrykke følelser og på den måde give et nummer endnu mere kant. Charlotte var med i AMBU-revyen i starten af dette årtusinde, og hun huskes bl.a. for sin dejlige stemme, hvor hun kan give et nummer flere nuancer. Men Charlotte kan andet end at synge. Hun formår også at fylde de fleste roller ud, og hun har leveret mange grin til publikum. Her huskes f.eks. et nummer som ”Statistik”, hvor hun spiller sammen med Niels Leth-Sørensen. Charlotte glæder sig til at træde ind på scenen igen på Hobro Theater og være med i dette års jubilæumsrevy.

Birdies
Susse Wortmann, Rikke Kamedula og Sussi Hedegaard Lund udgør gruppen ”Birdies” under denne jubilæumsrevy, og de er tilbage med deres flotte klang i deres sange. I denne udgave bliver det med kendte numre fra den danske sangskat med et særligt revyislæt. Udover deres egne numre vil de også lægge stemmer til som kor på flere af de andre numre i revyen. Glæd jer til et kært gensyn med disse søde ”Birdies”.
AMBU Revyen bliver tilsyneladende til noget i 2020

Her en side indeholdende mapper fra tidligere år


2020-03-24  
Tilsendt af Michelle Møller Danum
Intet Fyrkatspil i 2020

Bestyrelsen for Fyrkatspillet har den 23. marts 2020 besluttet at udskyde Fyrkatspillet 2020 ”Orm og Guldfugl” grundet Corona-krisen. Vi opfører i stedet stykket i 2021. At få stablet en produktion som Fyrkatspillet på benene kræver mange frivillige kræfter, som bruger flere måneder på at arbejde med spillet på mange fronter. Vi begyndte allerede i januar, og vi var begyndt at øve på stykket, da vi måtte lukke ned næsten hele marts og nu endnu længere. Vi føler derfor ikke, at vi kan leve op til den standard, vi ønsker at vise publikum.  Fyrkatspillet betyder hyggeligt samvær med at sy dragter, lave rekvisitter, udarbejde lys og lyd, forberede gennemførelsen med serveringen til publikum, markedsføring osv. Det er ikke en enkeltmands præstation, men et stort fællesskab i alle grupper. Da vi ikke ved, hvornår vi igen kan åbne op for at mødes flere personer ad gangen – var der desværre ikke anden mulighed.   Fyrkatspillet har mange sponsorer og støtter, som vi ønsker at give en god og spændende anderledes forestilling, ligesom publikum også gerne skulle opleve vikingernes liv på Fyrkat i en rigtig god forestilling. Dette føler vi ikke at kunne leve op til og derfor denne triste beslutning, som vi alle er meget kede af. I år havde vi ellers noget nyt på programmet nemlig BLÓT – hvad det er, må man vente til næste år med at opleve. Vi takker alle for den store opbakning og håber meget, at vi ses til næste år igen med alletiders Fyrkatspil. Nu mangler vi i hvert fald ikke forberedelsestid.  Vi har allerede solgt en del billetter, der selvfølgelig vil blive refunderet.

 Så på gensyn i 2021 Michelle Møller Danum Formand for Amatørteatret Fyrkatspillet


2020-03-25  
Tekst tilsendt af: Museumsdirektør Lars Christian Nørbach,
Museer hårdt ramt af corona-krisen 14 udstillingssteder er lige nu lukkede og arrangementer aflyst


Der kommer ingen vikinger på Fyrkat til påske. Særudstillingen om familien Schumann åbner ikke på Cirkusmuseet i Rold 30. april, og man kommer ikke til at opleve historiske byvandringer i Aalborg de næste mange uger. Som så mange andre virksomheder er Nordjyllands Historiske Museum hårdt ramt af Covid-19 pandemien, og foreløbige beregninger viser, at museet står til at miste op mod 2,5 millioner, når 2020-regnskabet skal gøres op.

Alle arrangementer er aflyst, og alle 14 udstillingssteder er lukkede foreløbigt frem til 1. juni.

”Selv hvis corona-krisen topper om små fire uger, så vil der formentlig gå yderligere nogle uger, før vi igen rådes til at åbne dørene, og det er vores umiddelbare vurdering, at der ikke vil være et kundegrundlag før 1. juni”, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach fra Nordjyllands Historiske Museum. Han håber, regeringen også vil se velvilligt på en økonomisk håndsrækning til de kulturhistoriske museer.

”Regeringen har iværksat flere forskellige hjælpepakker, som vi har nærlæst, men indtil videre er der ikke nogen af disse, der kan bruges af museer som vores. Vi er dog også opmærksomme på, at regeringen ikke er færdige med at lave hjælpepakker, så vi håber, der også kommer noget, vi kan bruge. Vi ved, at der i næste uge er et forhandlingsmøde mellem stat, kommuner og ODM – Organisationen af Danske Museer. Vi håber, at der her kan skabes grundlag for økonomisk hjælp til museer som vores”, siger Lars Christian Nørbach.

Torsdag 12. marts blev Aalborg Historiske Museum, Gråbrødrekloster Museet, Lindholm Høje Museet, Hals Museum og Boldrup Museum lukket, og i samme ombæring meldte man ud, at Vikingecenter Fyrkat ved Hobro ikke som planlagt ville slå dørene op til påske. En række andre museer havde planlagt sæsonstart 1. maj, men den er nu udskudt foreløbigt en måned. Det betyder, at man mister indtægter både i form af entré og i form af salg i museumsbutikkerne. Dertil kommer mistet indkomst på en lang række aflyste byvandringer og rundvisninger – heraf mange, som allerede var udsolgte.

”Vi oplever stor sympati fra de mange gæster, vi har måttet ringe til og aflyse. Mange siger heldigvis, at de vil komme tilbage, når corona-krisen er overstået. Nogle siger endda også, at de ikke vil have refunderet deres billetter, fordi de gerne vil støtte betrængte kulturinstitutioner. Det er rørende, men vi har nu iværksat, at alle får deres billet-penge retur, og så glæder vi os bare til at tage imod gæster igen – forhåbentlig snart, siger Lars Christian Nørbach.

I mellemtiden kan museets gæster holde sig opdateret på hjemmesiden nordmus.dk og på de forskellige udstillingssteders facebook-sider. Her vil hjemsendte museumsinspektører løbende lægge små historier op, så formidlingen ikke går i stå i lukkeperioden.

”Formidling af vores fælles historie er et af museets kerneopgaver, og selv om vi lige nu ikke kan være så nærværende og møde vores gæster ansigt til ansigt, så vil vi naturligvis fortsat gerne levere spændende fortællinger”, siger museumsdirektøren og opfordrer til, at man følger med på facebook-siden for Nordjyllands Historiske Museum. På den bliver der delt mange gode historier fra de enkelte museer, samlingerne og fra arkæologiske udgravninger.

For yderligere information, venligst kontakt: Museumsdirektør Lars Christian Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum på telefon 25 19 74 13

Besøg museum i Rold  her


Besøg museum iHobro her


Besøg museum i Hadsund her


Besøge museum i Boldrup her
2020-03-14  
Tilsendt af: henning jochumsen <henningjochumsen1@live.dk
til ihobro@ihobro.dk
Redekasser til sjældne fugle i Valsgård.
Valsgård by havde tirsdag den 17. Marts besøg af 5 natur folk fra Fuglegruppen DN-Mariagerfjord, der i samarbejde med Valsgård borgerforening, havde fundet egnet plads til opsætning af redekasse til tornfalke og hornugler. Pladsen til redekassen skulle sidde højt oppe, og derfor fandt man et egnet sted i en af lysmasterne på den lille boldbane ved skolen. Redekassen vejede godt til, men folkene fra fuglegruppen havde alt udstyret med til opsætning af den, så det blev professionelt udført. Der er i Mariagerfjord nu i alt opsat ca. 40 redekasser, så det bliver spændende at se fuglene flytte ind, og man mener at redekasserne hurtigt bliver taget i brug, da der mangler ynglesteder til disse fugle. Efter opsætning af redekassen gik turen videre til Oue, hvor den næste redekasse skulle opsættes. Det er et flot stykke arbejde folkene fra fuglegruppen udfører, og ved man et sted, hvor der er plads til en redekasse i ca. 10 meters højde, må man gene kontakte Peter Toubøl, pt@dn-Mariagerfjord.dk. Opsætning af redekasserne er gratis og dækkes af fondsmidler.
 2020-03-13  
PRESSEMEDDELSE:

Lasse Sørensen kører NASCAR PRO i 2020

Den 23-årige nordjyde Lasse Sørensen, som sidste år vandt det europæiske NASCAR jr. mesterskab har i år valgt at rykke op i NASCAR PRO serien. Planerne præsenteres på torsdag kl 17:00 på Strøjer Tegl samlingen, hvor det nye team kommer til Fyn med NASCAR bilen. Her kan presse, sponsorer og venner nyde synet af den Amerikansk byggede racerbil, som bl.a. er bygget til oval baner.

Lasse udtaler:

”Sidste år var en vild og tæt sæson, hvor jeg først i sidste heat vandt mesterskabet. Denne sæson i top klassen af Europæisk NASCAR bliver endnu vildere. Nu kommer jeg op og konkurrere med nogle store kanoner, bl.a. den tidligere Formel 1 verdensmester Jacques Villeneuve. I modsætning til sidste år, så kender jeg i år banerne, hvilket helt sikkert vi være en lille fordel.

Sidste år skrev den unge nordjyde NASCAR historie ved bl.a. at blive den første rookie, som vandt mesterskabet. Derudover var han også den første i NASCARS historien, som vandt et løb efter at have startet som bagerste mand i feltet.

Udover NASCAR mesterskabet har den unge nordjyde også vundet det internationale Franske Formel 4 mesterskab, plus det Danske DTC mesterskab. I 2013 blev han kåret som Dansk Banesports talent.

På billederne ses Lasse.

Lasse Racing
Mobil:206063002020-03-13  
Naturluppen på inspirationstur

Tilsendt af: Mette Pedersen

I 2018 blev Naturluppen fra Danmarks Naturfredningsforenings Mariagerfjord-afdeling tildelt den lokale miljøpris – Mariagerfjord Miljøpris. Vi havde ønsket os, at de 5000 kr. der fulgte med hæderen skulle bruges på noget, der kunne gøre os til endnu bedre formidlere. I vinterferien d. 14.-15. februar fik vi arrangeret et besøg på Vestre Hus Børnenaturcenter i Allerød hos naturvejleder Bjørli Lehrmann, der er kendt for sin personlige, faglige og lidt skæve tilgang til naturformidling for børn – I kender hende også fra TV2´s program 3 dyr, 2 hold, 1 døgn.
Besøget startede med en travetur i skoven, hvor Bjørli fortalte om sin tilgang til naturformidling til børn, om hvordan hun griber det an og hvad hun oplever fungerer. Traveturen endte som den ofte gør, når naturnørder samles, d.v.s. noget længere end beregnet og med at grave i gamle træstammer, finde og studere skjulte insekter under barkstykker, lytte til fugle og snakke natur. Nu vil mange tænke ”GAAB, hvor lyder det kedeligt” – men det er fantastisk, hvad naturen har at byde på af sære væsner, små skjulte skatte og magiske øjeblikke, hvis man blot tager sig tid til at studere den nærmere.
Dagen efter holdt Vestre Hus åbent hus for lokale, med kreative aktiviteter, naturnørderi og bålhygge, hvor vi indgik i teamet omkring afholdelse af aktiviteterne. Hele opholdet gav os en masse at tænke over – som forventet en bunke ny inspiration, nye vinkler på de opgaver vi står med og ny energi til årets mange arrangementer.

Naturluppen er et tiltag der har eksisteret siden 2015 under Danmarks Naturfrednings Mariagerfjord-afdeling. Vi tager gratis ud til lokale arrangementer, det kan være større lokalarrangementer som byfester, festivaler eller messer i Mariagerfjord Kommune og formidler den nære natur for de besøgende. Vi består af 3 aktive aktive ildsjæle: Gitte Holm, Mona Phipps og Mette Ósland Pedersen2020-03-10  
Tilsendt af: henning jochumsen <henningjochumsen1@live.dk
til ihobro@ihobro.dk
Generalforsamling i Valsgård Borgerforening.Den 5. Marts afholdte Valsgård borgerforening generalforsamling i byens forsamlingshus. Der var igen i år et flot fremmøde med 45 deltagere. Inden selve generalforsamlingen, blev der sædvanen tro budt på mad, denne gang var det hamburgerryg, flødekartofler og grønsager, og til dessert var det is og vafler. Kødet blev sponsoreret af Tj Food v/Eddie Jensen og isen af Spar i Valsgård.


Selve generalforsamlingen forløb stille og roligt, og bestyrelsen er som følgende: Formand Henning Aage Jochumsen, Næstformand Lis Døi Jensen, Kassere Niels B. Mikkelsen, Sekretær Mogens Hedegaard, Almindelig medlem Bjarne Rødkjær, Suppleanter Morten Jensen og Kent Hartendorf.


Årets buket gik i år til Kent Hartendorf, som har lavet et stort stykke frivillig arbejde i byen, med at passe og pleje byens mange grønne områder, og derved har sørget for, at Valsgård by bliver holdt flot ved lige. Dette har mange borger i byen bemærket og sætter stor pris på Kent Hartendorf’s frivillige arbejde. Så et stort tak skal lyde til ham.