Til forsiden

 

Om Fyrkatspillet 2008  
 


   

    
 

Fyrkatspillets billetsalg til forestillingen "GØGL OG SPIN" er i fuld gang.

Man kan gå ind på Fyrkatspillets hjemmeside www.fyrkatspillet.dk  og købe sin billet. Eller købe den på turistkontorerne i hele fjordområdet. Der er billetter tilbage til premieren med taffel samt til øvrige taffelaftener">

Til forsiden

 

Om Fyrkatspillet 2008  
 


   

    
 

Fyrkatspillets billetsalg til forestillingen "GØGL OG SPIN" er i fuld gang.

Man kan gå ind på Fyrkatspillets hjemmeside www.fyrkatspillet.dk  og købe sin billet. Eller købe den på turistkontorerne i hele fjordområdet. Der er billetter tilbage til premieren med taffel samt til øvrige taffelaftener, Til eftermiddagsforestillingerne og til de almindelige aftenforestillinger.

Med vikingehilsen

Jytte Frederiksen

 

Fyrkatspillets plakater hænger i butiksruder og på kontorerne i hele Mariagerfjord Kommune og på museer, som markedsfører vikingetiden. Plakaten med Flemming Baus tegning med gribedyrene, skaber en stemning og en spænding om, hvordan mon handlingen bliver i årets stykke?

De aktive Fyrkatvikinger får en plakat, men plakaterne sælges også i forbindelse med, at Fyrkatspillet opføres. Nogle af plakaterne bliver indrammet og folk glæder sig over at have kunsten hængende.

I forbindelse med, at Hobro Turistkontor sælger Fyrkatspillets billetter, fik Karen Nielsen på Hobro Turistbureau, den ide, at turistkontoret skulle udsmykkes med Fyrkatspillets plakater fra de år, hvor spillet har et restlager af plakater. De indrammede plakater er nu hængt op på turistkontoret og er en god kulisse til billetsalget og for plakatsalget af spillets restlager. Prisen er fastsat til 20 kr pr. stk. I restlageret er der farvestrålende plakater fra vikingetogtet til Polen. I 1993 deltog Fyrkatspillet i den første internationale vikingefestival i Wolin i Polen.

Der er i alt 10 forskellige plakater til salg og de ældste er fra 1990.

Med vikingehilsen

Jytte Frederiksen

 

 


   


 

Montren pyntet

Ved indgangen til Hobro Bibliotek er montren pyntet med Fyrkatspillets forskellige rekvisitter. Der er bl.a. et meget flot smedet sværd med sølvbeslået skede. Desuden er der kopier af et par drikkekar fra Kongernes Jelling.

Der er et meget stort drikkehorn, der er sølvbeslået. Man kan sige om både drikkehorn og sværd, at de er værdige til såvel en konge som en kongsbonde.

De ærkæologiske udgravninger og undersøgelser, der for tiden foregår på

Fyrkat, på Aggersborg og på Trelleborg, kaldes jo "Kongens Borge".

Montren er pyntet af Jørgen Larsen og Ejvind Carlsen fra pr-gruppen.

Med vikingehilsen

Jytte Frederiksen