Nyt i Fyrkatspillet
www.ihobro.dk

Til forsiden ihobro.dk Foto album fra 2009 til nu >>>> Nyheds Arkivet www.fyrkatspillet.dk
   
Til pressen

Fra : Skuespillerne: Niels Junior, Nikolaj og Allan!

Iflg. aftale med de medvirkende i juleforestillingen ”Jul på mærkerne” , vil de medvirkende gerne fortælle pressen , hvordan der er at være på scenen og bagved scenen på/i et Amatørteater, hvor vi har en professionel forfatter, instruktør og med en professionel pianist og med amatørskuespillere og sufflør, frivillige hjælpere og frivillige lys og lydfolk!

Det er Amatørteatret Fyrkatspillets JULEFORESTILLING - det er manuskript og forestilling nr. 12 , der opføres på Hobro Theater!

Danmarkspremiere på ”Jul på mærkerne”!

Vi flytter ind på Hobro Theater fredag morgen den 22. november 2019 .

Fra den 22. november skal vi betale husleje pr dag til Borger- og Håndværkerforeningen for at leje Hobro Theater.

Derfor går vi i gang med indflytningen fra morgenstunden, så vi kan udnytte tiden og gøre klar med de forskellige forberedelser.

Vi skal få grejet på plads/stillet frem, til vort tekniske personale/ håndværkerne, kommer fra arbejde/skole.

Således, at de tekniske arbejdshold kan komme ned på scenen og få rigget teknikken på plads. Det bliver en lang arbejdsdag for det tekniske/praktiske personale

Vi håber, at avisens læsere får lyst til at købe billetter til 6 forestillinger til ”Jul på mærkerne”:

Vi spiller to fredage kl. 19.00 Den 29. november og 6. december kl. 19.00

Vi spiller to lørdage kl. 14.00 Den 30. november og 7. december kl. 14.00

Vi spiller to søndage kl. 14.00 Den 1. december og 8. december kl. 14.00

Her i HOBRO er det faktisk meget billigt , at være tilskuer til en familieforestilling på et rigtigt Theater . Prisen i Hobro er 50,- kr. for børn u/14 år og voksne betaler kun 100 kr.pr. person .

Billetterne kan købes på Bibliotekerne i Mariagerfjord kommune og Himmerlands Billetten.

Fredag, den 29. november kl. 19.00 er der premiere.
*
Med venlig hilsen
Amatørteatret Fyrkatspillet
Jytte Frederiksen
Står for: PR og Markedsføringsgruppen
Amatørteatret Fyrkatspillet
Michelle Møller Danum
Formand for Amatørteatret Fyrkatspillet


Fotos fra 2009
2019-09-10  
Flot dag for Julemærkehjemmet og Amatørteatret Fyrkatspillets JULESPIL på Hobro Theater!

Fyrkatspillets hovedsponsor Jutlander Bank og Fyrkatspillet valgte Institutionen ”Julemærkehjemmet” - da Fyrkatspillets plakat for Juleforestillingen på Hobro Theater 2019 ”JUL på Mærkerne” , skulle præsenteres forleden. Jutlander Bank havde også læst om handlingen i 1. akt af manuskriptet til ”Jul på mærkerne” , derfor skulle Fyrkatspillets juleplakat præsenteres på Julemærkehjemmet i Østerskoven!

Hvorfor kommer Julemærkehjemmet med ind i handlingen i årets juleforestilling? Det er Jette Rask , der kom med forslaget til det supergode valg og den gode ide - Tak til Jette Rask , der er aktiv i PR- og Markedsføringsgruppen! Jette Rask og Ejvind Carlsen står sammen for Fyrkatspillets billetsalg ! Jette foreslog for nogle måneder siden, da gruppen skulle supplerer ”idelisten” med flere muligheder til handlingsforløb til juleforestillingen til vores forfatter Jørgen W. Larsen , havde Julemærkehjemmet i HOBRO netop fejret 80 års jubilæum Julemærkehjemmet , derfor synes Jette , at det ville være nærliggende, at vi lige snuppede Julemærkehjemmet til til at være med i handlingsforløbet i julespillet og så håbe på, at de motiverer folk til at købe julemærker og også til at komme og se forestillingen . .

Fyrkatspillet har i forbindelse med vore forestillinger på Fyrkat og på Hobro Theater et samarbejde med ledelsen på Julemærkehjemmet således, at de eleverne altid kommer og ser vore forestillinger. Det er et teaterinteresseret publikum ,

listen er altid lang af muligheder/ideer til handlingen i Hobro Bys Total Theater i det smukke Hobro Theater . Årets julesforestilling med masser af sang og glad musik og det er en forestilling, hvor både voksne og børn kommer i julehumør. Det er totalteater , hvor nisserne kommer alle steder fra - med glade overraskelser.

Entre for 50 kr for børn u/14 år og 100 kr for voksne. Region Nord giver 20% rabat til institutioner . Billetsalget er åbnet og billetterne kan købes på www.fyrkatspillet.dk og kan købes på Himmerlandsbilletten . Ejvind Carlsen kan kontaktes på 23 23 10 66 og Jette Rask på 40 45 83 44, såfremt der er spørgsmål i forbindelse med billetsalget eller forestillingen.

Underdirektør Carsten Brandt Andersen Jutlander Bank , Viceforstander Klaus Rasmussen Julemærkehjemmet , Jytte Frederiksen formand for PR- og Markedsføringsgruppen. Foto er taget Kommunikationschef Bjarne Hvirring Jutlander Bank,

Med Theaterhilsen
Formand  Michelle Møller Danum  michelle.fyrkat@gmail.com
Formand for PR og Markedsføringsgruppen Jytte Frederiksen

Fyrkatspillets hovedsponsor Jutlander Bank og Fyrkatspillet valgte Institutionen ”Julemærkehjemmet” - da Fyrkatspillets plakat for Juleforestillingen på Hobro Theater 2019 ”JUL på Mærkerne” skulle præsenteres.

2019-08-22  

Opstart på Hobros store juleforestilling på Hobro Theater med premiere, den 29. november 2019, kl. 19.00. 

”JUL PÅ MÆRKERNE!”  

Forfatteren, skuespiller  Jørgen W Larsen vil atter tage udgangspunkt i nogen af alle de skønne, skøre og skæve historier , som Hobro er så rig på, og mon ikke vi støder på en nisse eller to undervejs i Amatørteatret Fyrkatspillet. Instruktør Uffe Magnus Kristensen ønsker, at juleforestillingen skal gå rask over scenen. Vi skal have masser af musikalske indslag, vi skal grine og græde, vi skal være eftertænksomme og følsomme, vi skal kort sagt arbejde med hele den palet, der er i en god folkekomedie. Skuespiller, instruktør Uffe Magnus Kristensen vil forsøge at tage udgangspunkt i den enkelte spillers kunnen og talent, og han glæder sig til at tage fat.

Hovedsponsor og initiativtager for årets Juleforestilling er Jutlander Bank A/S , som for på 12 år står for juleforestillingens hovedsponsorat, der opføres på det smukke Hobro Theater. Lederen af lys- og lyd gruppen Finn Boysen fortalte instruktøren om de muligheder , der er på Hobro Theater , hvor der kan laves overraskelser med nisser og med lys mm. Instruktøren som faktisk har været med i rigtig mange teaterproduktioner i Danmark , har aldrig selv spillet på Hobro Theater . Men Uffe Kristensen  var begejstret og var ude at tjekke, hvordan de medvirkende kan bruge brandtrappen og hvad der kunne laves med nisserne med entre fra foyeren. Uffe fandt et smuthul til en entre for nisser, som spillet aldrig har brugt . Uffe fik vist hvor langt den udbyggede scene går ud i salen og at der var flere trapper og en sliske/en nedgang fra scenen og ned i salen . Vi har lovet publikum og spillerne , at der er mange nisser og sang og glad musik ., der kan ”trække nissefamilien” frem i den flotte sal.  Underdirektør Carsten Brandt Andersen Jutlander Bank deltog i pressemødet og roste de spændende muligheder, som instruktøren fortalte om . Borger og Håndværkerforeningens formand Preben Jensen , blev faktisk helt i julehumør og glad. 

Glæden fik vi alle, da Preben Jensen på mødet  fortalte , at Sparekassens fond har givet Hobro Borger og Håndværkerforening  et tilskud således, at der nu kommer et helt nyt scenetæppe, og nye sidestykker , således, at passagen bagved scenen bliver lukket. Desuden bliver væggene malet af malermester Niels Rasmussen. Preben Jensen fortalte , at Niels Rasmussen er blevet taget med på råd mht til farvevalg. Publikum kan rigtig glæde sig til, at komme til årets juleforestilling ,

På gamle Hobro Theater fra 1902 , hvor den smukke lysekrone rigtig kommer til sin ret i de nyrenoverede omgivelser.  Premieren er fredag, den 29. november 2019 kl. 19.00 og forestillingen opføres i alt 6 gange. Nordjyllands amt har besluttet, at de vil give institutioner 20 % rabat på billetterne til juleforestillingen . Regionen er meget glad for,  at der er mange børn/unge med i forestillingen og flere af de unge, der er med i juleforestillingen kommer også med i forestillingen ude på Fyrkat. Bestyrelsen er glad for, at Region nord og Mariagerfjord Kommune begge støtter op traditionen med en rigtig juleforestillingen på det smukke Hobro Theater.  

På stormødet forleden fandt instruktøren ud af , at der var flere af de medvirkende , der kunne spille på forskellige instrumenter , julespillet har glade sange, danse  og julestemning. Såfremt der er flere interesserede kan man melde til Fyrkatspillet . Kontakte Michelle M Danum på 60 13 61 76 eller Jytte Frederiksen på 23 30 03 08.  

Med venlig hilsen og på gensyn

Amatørteatret Fyrkatspillet

Formand Michelle Møller Danum

 Formand for PR og Markedsføring Jytte Frederiksen

 

 


Fra venstre Formand for Hobro Borger og Håndværkerforening  Preben Jensen , Underdirektør Carsten Brandt Andersen Jutlander Bank,  Amatørteatret Fyrkatspillet Jytte Frederiksen PR-og Markedsføringsgruppen,  Amatørteatret Fyrkatspillet  Finn Boysen Lys og lyd gruppen, skuespiller. Instruktør Uffe Kristensen.

2019-08-12  
Beretning om opstartsmøde 8. august 2019

Julespillet i Hobro, der jo er et søster-spil til Fyrkatspillet, afholdte i den forgange uge opstartsmøde for nye interesserede og gamle kendinge. Såvel Fyrkatspillet som Julespillet har i de seneste mange år oplevet stigende interesse fra både små og store, som gerne vil være med. Mødet i torsdags fandt sted i Hobro Medborgerhus, hvor 20-30 var mødt op – også mange børn.
Fyrkatspillets formand, Michelle Møller Danum, bød velkommen og på skift redegjorde de forskellige udvalg (dragter-skuespillere- rekvisit/kulisser -lys/teknik/pr-markedsføring for, hvad det at indgå i netop deres gruppe indebærer. Hvilke arbejdsopgaver skal man løse, hvor megen tid man skal bruge på opgaven og nogle informationer om, hvordan forløbet er frem mod forestillingerne, i perioden under afvikling af forestillingerne og endelig nogle ord om, hvordan fællesskabet i Amatørteatret Fyrkatspillet fungerer i den hyggelige proces, hvor man som frivillig skaber en oplevelse for andre med ”Et glad julespil for hele familien med sang og med musik”, under ledelse af professionel instruktør.
Forfatteren til årets julespil, Jørgen W. Larsen, fortalte om den kunstneriske-kreative del af indsatsen. Jørgen Larsen fortalte ,at julespillets instruktør , skuespiller Uffe Kristensen ,er uddannet fra skuespillerskolen ved Odense Teater. Jørgen W Larsen har arbejdet sammen med Uffe Kristensen på Aalborg Teater i en periode på 6 år: En god kollega og en dygtig skuespiller. Uffe er i dag freelance skuespiller med tilknytning til Team Teatret, Svalegangen, Aarhus Teater m. fl.
De fremmødte fik et lille indblik i, hvad temaet for årets julespil er. Men det er sikkert og vist, at der endnu engang kommer fokus på, et sted – et fællesskab –en bygning – med historisk tilknytning til Hobro som en gammel købstad.
Såfremt der er børn og voksne , der har fået lyst til at være med i teamet med spille teater, med musik og sang , kan man kontakte Fyrkatspillet på www.fyrkatspillet.dk eller på 60 13 61 76 Fyrkatspillets (Michelle) og til 23 30 03 08 (Jytte).
Stor hilsen Amatørteatret Fyrkatspillet
Jytte Frederiksen
PR – og Markedsførings gruppens vegne

Så er det igen tid til at melde sig til Hobros store juleforestilling
Forfatteren Jørgen W Larsen vil atter tage udgangspunkt i nogen af alle de skønne skøre og skæve historier som Hobro er så rig på, og mon ikke vi støder på en nisse eller to undervejs. Instruktør Uffe Magnus Kristensen ønsker at juleforestillingen skal gå rask over scenen. Vi skal have masser af musikalske indslag, vi skal grine og græde, vi skal være eftertænksomme og følsomme, vi skal kort sagt arbejde med hele den palet der er i en god folkekomedie. Instruktør Uffe Magnus Kristensen vil forsøge at tage udgangspunkt i den enkelte spillers kunnen og talent, og hanglæder sig til at tage fat.

Jytte Frederiksen
PR – og Markedsførings gruppens vegne
Her er fotos fra mødet

2019-08-08 Møde i Fyrkatspillets om det kommende julespil - var iHobro Medborgerhus
2019-07-20  
FYRKATSPILLETS JULESPIL 2019

Hvem tænker på nisser og jul midt i sommerheden?

FYRKATSPILLET har taget hul på forberedelserne til årets julespil på Hobro Theater!

Jørgen W. Larsen sveder allerede over manuskriptet, og der skal snarest underskrives aftale med en arbejdsparat instruktør. Vi satser på at få et livligt og sjovt stykke med aktuelle indslag og med masser af nisser, der er både et ”børneplan” og et ”voksenplan”, så hele familien kan få en god oplevelse, som optakt til ”jule-hyggeriet”. Gode julesange fra tidligere forestillinger skal indgå.
Til første stormøde inviteres store og små, der kunne tænke sig at være med som skuespillere, eller teknisk /scenografisk hjælp. Mødet finder sted i
Hobro Medborgerhus i Skibsgade 26, Torsdag, den 8. august 2019 kl.19.00.
Forfatteren og skuespiller fra Aalborg Teater Jørgen W. Larsen fortæller på stormødet om årets juleforestilling og noget af stykket bliver gennemgået . Alle, der gerne vil være med i forestillingen, kan få en samtale med forfatteren og med de folk, der arbejder bagved ved scenen.
Nærmere oplysninger om juleforestillingen kan findes på Fyrkatspillets hjemmeside www.fyrkatspillet.dk - eller på tlf 60 13 61 76 (Michelle) og eller på tlf 23 30 03 08 (Jytte)
Stor hilsen og på gensyn den 8. august, kl 19.00.
På PR & Markedsførings gruppens vegne
Jytte Frederiksen, formand

Om Fyrkatspillet julespil 2018
2019-05-27  
Fyrkatspillet havde en vellykket premiere

Hvor publikum var begejstret for forfatteren Ebbe Kløvedals manuskript MANDEBOD ,som er  bearbejdet af   Jørgen W. Larsen. Forestillingen varer godt 2 timer incl. ca  15-20 min pause.    

Fyrkatspillet vedh. programmet fra forestillingen .  Der kom flere familier,  også med mindre og med større  børn. Familierne har jo lige en arm omkring børnene således, at børnene mærker nærheden  med forældrene/familien, når der er sceneskift.   Vi vedlægger også billede/ af sponsorer , der har købt billetter til specielle arrangementer, bl. a.Niels V. Rasmussen Hobro Malerforretning, som har inviteret  50 personer/forretningsforbindelser ud på Kongens Fyrkat og se forestillingen m/taffel. Ligeledes har Spar Nord/Spar Nord Fonden købt 240 billetter til et par forestillinger.  Spar Nords billetter blev udleveret til aktionærer i løbet af meget kort tid fortæller vores sponsor.   Vi er meget glade for , at sponsorer  vælger at give  håndværkere/forretningsforbindelser en oplevelse på Fyrkat .  

Med vikingehilsen
Amatørteatret Fyrkatspillet
Jytte Frederiksen
PR og makredsføring

Programmet kan hentes her


Sponsor Niels V. Rasmussen Hobro Malerforretning   
2019-02-21  
Til pressen
En anderledes læseprøve i Fyrkatspillet - Med forfatteren Ebbe Kløvedals Reichs manuskript til Kongens Fyrkat ”MANDEBOD” !

Jørgen W Larsen og skuespiller og instruktør Nynne Karen Nørlund Steenild :

Forfatter og skuespiller Jørgen W. Larsen, kom i aftes til den første læseprøve, der foregik oppe i Amatørteatret Fyrkatspillets prøvesal ,med et bearbejdet manuskript , som den kendte forfatter Ebbe Kløvedal Reich har skrevet.

Da forfatteren Ebbe Kløvedal Reich i 2004 afleverede sit manuskript til Fyrkatspillet, sagde Ebbe til Jørgen W. Larsen , der dengang var instruktør på Ebbes forestilling, at nu skal du bare bearbejde det Jørgen , så det kan fungerer i Fyrkathuset og det passer til spillerne!

Når et theatermanuskript skal genopføres - sker det oftest i forbindelse med – en ny bearbejdelse - Og her i forbindelse med Mandebod sker der noget også noget i handlingen på Vikingeborgen . Der kommer vikinger fra Vikingeborgen Aggersborg og der kommer krigere ind i vikingehuset på Fyrkat . Men de af de medvirkende , der har kendt Ebbe, kunne faktisk i aftes i sproget høre Ebbes måde at forklare ting på ,så Ebbe var tilstede. Der er en rød tråd i handlingen - det er en dygtig og en gemytlig historiker og der efterlades ingen huller i handlingen - det hele ruller fint igennem. Jørgen W. Larsen arbejdede i flere år sammen med Ebbe . Ebbe var historisk konsulent for Jørgens W Larsen første manuskript ”Broen” til Fyrkatspillet og Jørgen W. Larsen bearbejdede Ebbes manuskripter.

Ebbe var en stor historiker, der var stærkt skrivende . Jørgen W og vores instruktør Nynne har begge stor respekt for Ebbe Kløvedal Reich manuskript og alle glæder sig til at komme i gang med opsætningen i vikingehuset på Fyrkat og til arbejde hen imod premieren med alle arbejdsgruppe fredag, den 24. maj kl. 19 forestilling med vikingetaffel m/lammekøller. Forestillingen opføres i alt 15 gange ,Der er 6 forestillinger med vikingetaffel. Hvor af 5 er med lammekøller i et taffel er med flæskesteg. Taflet serveres efter forestillingen med hyggeligt samvær og med mulighed for at synge danske sange og tage ud på ringborgen og hører nattergalen.

Billetsalget er åben . www.fyrkatspillet.dk

På holdets vegne
Jytte Frederiksen
Formand

Se fotos fra mødet herunder

2019-02-20 Fyrkatspillets skuespillere startede forberedelserne på MANDEBOD på øveloftet i Biecentret
2019-01-18  
Tirsdag, den 15. januar var der første stormøde vedr. planlægningen af forestillingen ”MANDEBOD” en dejlig saftig vikingeforestilling , skrevet af forfatteren Ebbe Kløvedal Reich.

Vedr opstart af Fyrkatspillets Dramskole : Der er 10 der har meldte sig . Her skal vi jo også lige have de elever med , der var med i juleforestillingen i 2018 på Hobro Theater.
Dramaskolens underviser: Er skuespiller der bor i Skæring ved Aarhus Charlotte Trier tlf 40 74 26 23
Tidl underviser igennem et par år, har været skuespiller Mette Frank , som er fået jobbet – at hun står for Odense Teaterskole.

Vi har den holdning i spillet, at den instruktør vi til den kommende forestilling (i sommerspillet/juleforestillingen ) , når vi skifter underviser i Fyrkatspillets dramaskole , at det er den instruktør , der er med til at udvælge dramaskolens underviser .

Der oplæres mange specielle kompetancer

Det er instruktør Nynne Karen Nørlund Steenild der er instruktør på Fyrkatspillet på Fyrkat. 26 27 14 97

Det er forfatter og skuespiller Jørgen W Larsen , der bearbejder Ebbe Kløvedal Reichs manuskript. Vi skal i handlingen omkring Vikingeborgen Aggersborg og det passe fint , siger historisk konsulent og professor Else Roesdahl , med en dagsrejse i vikingetiden mellem Aggersborg/Fyrkat.

Her var instruktør Nynne Karen Nørlund Steenild , der har valgt skuespillet og dramalærer Charlotte Trier fra Skæring, uddannet skuespiller og som har været på flere teatre i Aarhus og ved mange teatre .

Der var et fint fremmøde i går til stormødet i tirsdags

Region Nordjylland har bedt om vikingekamp inde i langhallen : Det var publikum også meget glade for i forestillingen i 2018.. Publikum kan godt lide, at vikingekampen foregår inde i vikingehuset. Der er en stor sikkerhedsafstand til publikum.

Kamp træner er den kendte vikingekamp instruktør, dyrlæge , Jon Kold, der bor i Hobro, som også deltog i stormødet . 28 60 23 15

Ungdomsskoleinspektør for Mariagerfjord Ungdomsskole Lars Otte Kofoed var også med til stormødet sammen med nogle elever fra ungdomsskolen mobil 23 33 50 35

Ungdomsskoleinspektør Lars Otte Kofoed Samarbejdspartneren havde nogle unge mennesker med i forbindelse med ungdomsskolen står for Kamptræningen.

Forfatter og skuespiller Jørgen W. Larsen Aalborg Teater står for bearbejdelsen , og forestår også rollefordeling 22 91 45 19

Instruktør Nynne Karten Nørlund Steenild mobil 26 27 14 97

Vibe Esdahl-Skou står for Østerskov Efterskole er leder af gruppen , der skal med i kampundervisningen. Kampundervisningen adm af Ungdomsskolen i Mariagerfjord/Fyrkatspille og Viceforstander Vibe Esdahl-Schou 30 28 98 52

Såfremt der er flere der er interesseret i at være med skuespiller eller komme med Fyrkatspillets kampgruppe og Dramaskole bedes man venligst skrive til adressen fyrkatspillet@mail.dk Interesserede er velkomne til at melde sig til de praktiske arbejdsgrupper , der står på Fyrkatspilllets hjemmeside.
Pressen er velkommen til at kontakte de pågældende instruktører/kontaktpersoner Der står anført med tlf. nr.

Med vkingehilsen Amatørteatret Fyrkatspillet Jytte Frederiksen Mobil: 23300308

2019-01-15 Fyrkatspillets stormøde på Hobro Bibliotek er første forberedelse til årets spil i maj på Fyrkat
2019-01-07  
Fyrkatspillet har succes med undervisningen i spillets dramaskole med professionelle uddannede skuespillere som undervisere.

Mange bliver tiltrukket af teater-miljøet, og mange har desværre ingen fornemmelse af hvad arbejdet egentlig indebærer i tiden op til man skal stå på scenen foran publikum som skuespiller. I disse X-factor tider, søger mange opmærksomheden på scenen i den tro at man bare skal lære sine replikker udenad, vide hvor man skal gå og stå, og lade talentet klare resten. Mange søger ind på teaterskolerne, uden at have stået på en scene, overbeviste om de bare skal "opdages".

Ved at deltage i et af spillene i Fyrkatspillene, finder man ud af at et talent ikke er en fast størrelse. Et lille talent kan arbejdes stort, og et stort talent kan mistes, hvis man ikke holder det ved lige og forvalter sin erfaring. Erfaringen bliver at der skal arbejdes uanset størrelsen af sit talent, der findes ingen smutveje.
Når man kommer med i en af produktionerne på Fyrkatspillet, opdager man pludselig at arbejdet med teater slet ikke er så selvcentreret som det kan opfattes udefra. Man indgår i en kollektiv kunstart, hvor samarbejdet er i højsæde. Man oplever vigtigheden af at være til stede, fordi der er andre der regner med det, stoler på det og har brug for det. Man lærer at docere og fokuserer sin indsats, være omstillingsparat, lyttende og ikke mindst opleve at ens egen dygtighed i højere grad afhænger af hvor arbejdsom og opmærksom man er, end af hvor talentfuld du er.

Hver forestilling er som produktion en lille komprimeret virksomhed i sig selv. Som sidegevinst får de medvirkende derfor nøje kendskab til vigtigheden af hver enkelt del af produktionsapparatet . De kan ikke gå på scenen uden nogle syr kostumerne, laver møblerne, sætter lyset. Der kommer ingen publikum hvis ikke der er nogle der tage sig af P.R, og ikke mindst, spillene bliver ikke til noget hvis der ikke er nogen der står i spidsen og tager ansvaret for foreningens ve og vel. Det giver de medvirkende en respekt for andres arbejde, og en bevidsthed om at opfatte sig selv som en del af en helhed, i stedet for at opleve sin egen indsats som et solo-projekt.

Jeg anser derfor et arbejde som det de laver i Fyrkatspillene som meget væsentlig, ikke bare i forhold til at opdrage nye skuespiller talenter, men også som et enestående pædagogisk værktøj til at få unge mennesker til at blive nysgerrige på andre og respekter de sammenhænge de indgår i. Man får det igen som man putter i det. Desuden er det en god chance for at snuse til det ens drømme består af, så man blive langt bedre rustet til at træffe de rigtige beslutninger i forhold til sit karriere-valg senere i livet.
Jeg vil foreslå at man udvider tilbuddet til de unge nye i form af et basis skuespiller-kursus. De der melder sig som medvirkende tilbydes et kursus med en professionel skuespiller, f.eks. et weekend-kursus, hvor det mest elementære ting en skuespiller har brug for gennemgås.

Venlig hilsen
Frank Gundersen
Tidligere instruktør for flere af Amatørteatrets Fyrkatspil.

 
2019-01-07  
Amatørteatret Fyrkatspillet finder en ny forfatter til Fyrkatspillet 2019 på Kongens Fyrkat.

Det bliver forfatter Ebbe Kløvedal Reich der igennem flere år har skrevet forestillinger til Fyrkatspillet og til vikingehuset på Fyrkat.

Forfatteren Ebbe Kløvedal Reich døde i 2005 og Ebbe havde nået at skrive flere manuskripter til Fyrkatspillet . Ebbe har været historisk konsulent på Jørgen W Larsen første forestilling ”Broen” .
Ebbe Kløvedal var meget begejstret for at komme til stormøderne , der blev holdt med de praktiske grupper bagved ved spillet og Ebbe havde en særlig god kontakt med forfatteren Jørgen W. Larsen , og de arbejdede begge meget sammen. Professor Else Roesdahl Aarhus Universitet har altid været historisk konsulent for forestillingerne i Fyrkathuset
I forbindelse med Ebbes store interesse for vikingehuset Fyrkat og interesse for alle de medvirkende grupper, blev der knyttet et særligt venskab . Den travle forfatter deltog i møderne med instruktøren og i møderne med de praktiske grupper. Da Ebbe blev syg og måtte skrue ned for forfatterskabet – sagde Ebbe , skulle jeg på et tidspunkt igen få kræfter til at skrive , så bliver det Fyrkatspillet jeg vælger at skrive til.
Alle de medvirkende i de praktiske grupper har gode minder med Ebbe og Ebbes kone Elise Reich , som altid kom til premieren og til stormøderne i spillet og som deltog i sammenkomsterne efter forestillingerne. Elise Reich har meldt sin ankomst til premieren fredag, den 24. maj 2019 i Fyrkathuset kl. 19.00 m/tilhørende taffel. Hun har bestilt værelset på Udsigten.
Forfatteren og skuespilleren Jørgen W, Larsen har fået opgaven at gennemgå Ebbes manuskripter og finde
det manuskript der egner sig bedst til årets forestilling. For nu hvor professor Søren Sindbæk har afsluttet sit arbejde med udgravningen af vikingeborgen Borgring på Sjælland, er der jo kommet rigtig mange nye ting frem om Harald Blaatands borge.
Fyrkatspillets publikum og Fyrkatspillets medlemmer var meget glade for kontakten og for den interesse som forfatteren havde for teater i et rigtigt vikingehus.
Der bliver stormøde i Amatørteatret Fyrkatspillet tirsdag, den 15. januar 2019 kl. 19.00 på Hobro Bibliotek den store foredragssal , hvor alle der er interesseret i at være med som skuespillere både børn og voksne i alle aldre , dragtfolk , håndværkere og praktiske folk der gerne vil være med i fællesskabet, folk der gerne vil være med til at lave taffel, tage sig af pr- og markedsføring, tage sig økonomi, lys og lyd, rekvisitter og mange andre opgaver.
Vi håber at folk har lyst til at komme med til mødet og hører forfatter Jørgen W. Larsen fortælle om årets manuskript og om de spændende opgaver, der er i Amatørteatret Fyrkatspillet. Man kan melde sig til det man har lyst og tid til.
Fyrkatspillet kan også fortælle at årets instruktør er skuespilleren Nynne Karen Nørlund Steenild , som står for instruktionen af Ebbe Kløvedal Reichs manuskript.
Der bliver også mulighed for at melde børn og unge ind i Fyrkatspillets Dramaskole, hvor underviseren er uddannet skuespillere. Dramaskoleunderviseren deltager i stormødet.
Stormødet foregår på Hobro Bibliotek i den store foredragssal tirsdag, den 15. januar kl. 19.00. Kom og få en snak med de praktiske grupper om hvad man egentlig laver og hvordan hjælpen er organiseret. Hils på forfatteren Jørgen W. Larsen , som kan fortælle om manuskriptet sammen med instruktøren Nynne Karen Nørlund Steenild.
Der er premiere på Fyrkatspillet fredag, den 24. maj 2019 kl. 19.00 m/taffel.

Med vikingehilsen
Amatørteatret Fyrkatspillet
Mobil 23 30 03 08 fyrkatspillet@mail.dk www.frykatspillet
 


2018

2018-11-29  
FORORD TIL JULESPILLET
Flid, sved og målrettethed

Af Per Sønderup,
ordførende direktør
i Jutlander Bank

”Kan I ikke se nogen nisser? Så er det, fordi I ikke tror på dem.”

Sådan lyder en replik i slutningen af dette års julespil på Hobro Theater.
Og det er egentlig meget underfundigt. Når man tænker nærmere efter, er der jo en hel masse ting her i tilværelsen, man kun kan få øje på, hvis man ønsker at se dem.
Man kan vælge at være sur for en sikkerheds skyld og vælge at vende det blinde øje til de ting, der lykkes. Eller man kan vælge at gøre det modsatte.
Jeg hørte for nylig et foredrag af en mand, der som voksen var blevet blind. ”Det handler om indstilling”, hed foredraget, der kredsede om, at vi skal lade være med at bruge vores energi på at ærgre os over alt det, vi ikke har, ikke kan, ikke når, ikke får …
Vi skal derimod blive gode til at få øje på alt det, som vi hver især og i fællesskab rent faktisk kan.
Som hovedsponsor fra allerførste færd både for vikingespillet på Fyrkat for 30 år siden og Fyrkatspillets julespil på Hobro Theater for 10 år siden er det en fornøjelse for os i Jutlander Bank at være vidner til, hvordan alle de gode folk bag både vikingespil og julespil altid fokuserer på alt det, som de kan. Visioner har de haft. Og med flid, sved og målrettethed har de hver især og i fællesskab år efter år forvandlet visionen til den ene gode forestilling efter den anden. Til glæde for deres publikum.
Det har vi prøvet at kopiere i Jutlander Bank. Vores vision er at være Danmarks mest personlige og mest tilgængelige bank. Det arbejder vi med at være hver eneste dag; med flid, sved og målrettethed. Til glæde for vores kunder.
Denne vinter hedder julespillet ”En Gyselig Jul”. Jeg håber, at nisserne, inden spillet er omme, vil vise sig for dem, der tror på dem, og at nisserne får held med at forvandle gys til glæde.
Med disse ord vil jeg ønske publikum en glædelig jul.
God fornøjelse med årets julespil!

********************************************************
Af Instruktør Nynne Karen Nørlund Steenild

Kære publikum. Rigtig hjertelig velkommen til Fyrkatspillets Juleforestilling 2018 En gyselig Jul
Skrevet af forfatter Jørgen W. Larsen
og musik af Camilla Overgaard Rasmussen


Jeg håber, at denne gyser komedie, vil få grinet og julestemningen frem, når de dansende nissehuer er på spil hos familien Bie, gadebørnene og de unge piger, der alle prøver at finde den gode julestemning frem, selvom nogle sære ulykker rammer den lille by. Hvorfor drages lærer Johansen af højder? Hvem er de fremmede der kommer til byen, Kan betjent Larsen holde styr på det hele og bliver det Jul i den lille by?
Læn Jer tilbage i sæderne på det smukke gamle Hobro Theater og nyd forestillingen med nyskrevet musik af Camilla Overgaard Rasmussen og flotte kulisser af Kristina Thomsen .
Rigtig god fornøjelse
MVH Instruktør Nynne Karen Nørlund SteenildOrdførende direktør Per Sønderup, Jutlander Bank:
2018-11-01  
Pressetekst Fyrkatspillet
Amatørteatret Fyrkatspillet opsætter i år juleforestillingen ”En Gyselig Jul”

Amatørteatret Fyrkatspillet opsætter i år juleforestillingen ”En Gyselig Jul” af Jørgen W. Larsen. Forestillingen instrueres af instruktør Nynne Karen Nørlund Steenild. Musikken i forestillingen skrives og akkompagneres af sangskriver og guitarist, Camilla Overgaard Rasmussen, som er kandidatstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Forestillingen byder på en god blanding af gys, humor og julestemning.
Fyrkatspillet opfører juleforestilling nr 11 på Hobro Theater med premiere lørdag, den 1. december kl 14.00..
Spillet er rigtig glad for samarbejdet med de studerende på Musikkonservatoriet i Aarhus. Det har gennem mange år vist sig at være godt for Fyrkatspillets forestilling og for de musikstuderende, som samtidig får udfyldt en opgave i forbindelse med musikstudiet på Musikkonservatoriet.
Nynne Karen Nørlund Steenild føler også , at det er et frisk pust for en instruktør, at prøve kræfter med den musikstuderende. Camilla spiller også på klaveret til nogle af de gamle evergreens fra tidligere forestillinger.
Med venlig hilsen
Camilla Overgaard Rasmussen og Jytte Frederiksen
Amatørteatret Fyrkatspillet

Nynne Karen Nørlund Steenild
2018-10-20  
Klar til et gyseligt julespil

Nu starter billetsalget til den 11. juleforestilling på Hobro Theater
Manuskriptet er klart, og øve-aftenerne er i fuld gang for de amatørskuespillere, der skal på scenen, når tæppet lørdag den 1. december går til premieren på årets julespil på Hobro Theater. Og nu er billetsalget også begyndt.


Det er 11. gang, folkene bag Fyrkatspillet op til jul er trukket inden døre på Hobro Theater, og siden 2010 har stykket været skrevet af Jørgen W. Larsen fra Aalborg Teater. Han har hvert år bygget handlingen op omkring autentiske, historiske personer og begivenheder i Hobro – og tilsat den lige dele drama, humor og fri fantasi.
Tilbage i 2010 udspillede handlingen sig midt i 1800-tallet, hvor bryggeriet, jernbanen og sparekassen kom til byen. Siden er forfatteren krøbet op igennem historien, og i år foregår handlingen omkring 1930. Forud har forfatteren fået inspiration fra Fyrkatspillets historiegruppe, bestående af Gerhard Schoop, Jenny Lyngaa, Preben Andreasen og Søren Bragh Frederiksen til forestillingen, der har fået titlen ”En gyselig Jul”.
Nye ansigter
Fyrkatspillets formand fortæller, at der blandt skuespillerne fortsat er kendte ansigter med fra tidligere forestillinger på Hobro Theater og i langhuset på Fyrkat, men at der også løbende kommer nye ansigter til.
”Interessen for at være med har været stor i år”, siger Jytte Frederiksen.
Nynne Karen Nørlund Steenild er ny i rollen som instruktør, og musikken leveres også af et nyt bekendtskab, nemlig Camilla Overgaard Rasmussen, der er studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium. Hun trakterer både klaver og guitar til forestillingen.
Billetter til ”En gyselig Jul” sælges på biblioteker i Mariagerfjord Kommune og på Fyrkatspillets egen hjemmeside.

.

Nu er årets banner klar til at bliver sat op på det runde hjørne på Hobro Theater. Her vises det frem af, fra venstre, Olga Shapoval Ginnerup, der spiller med i forestillingen, Carsten Brandt Andersen, der er underdirektør hos spillets hovedsponsor, Jutlander Bank i Hobro, Tommy Egelund fra Mariagerfjords team VAKS, der hjælper Fyrkatspillet med praktiske gøremål, Jette Rask, der står for billetsalget, og spillets formand, Jytte Frederiksen.
2018-08-24  
Dramaskole

Har du en skuespiller i maven, så er Fyrkatspillets dramaskole noget for dig!

Har du lyst til at lave teater, så har Fyrkatspillets dramaskole et fantastisk godt tilbud til dig, hvor en professionel skuespiller afholder intensive weekend workshops.

Teatret er en fantastisk verden, hvor alt kan ske. I dramaskolen vil vi arbejde med at udforske de mange muligheder gennem nogle enkle, legende og sjove øvelser. Øvelser, der samler gruppen, samtidig med at den enkelte deltager udfolder sit eget helt unikke talent. Gennem lysten og glæden i arbejdet styrkes indlevelsesevnen, koncentrationen og nærværet, samtidig med at man i mødet med de andre styrker evnen til samarbejde og refleksion.

Dramaskolens underviser er den professionelle skuespiller Mette Frank. Mette er uddannet fra Statens Teaterskole i 1998. Hun har medvirket i forskellige TV-produktioner, bl.a. ”Dicte III”, “Banken”, “Badehotellet”, “Lykke” og “Klovn”. Mette har desuden optrådt på b.la. Det Kongelige Teater, Aalborg Teater, Aarhus Teater samt på mindre scener rundt om i landet.

Mette underviser på kulturskolerne i Gentofte kommune og har desuden undervist i drama i modtagerklasser i Gentofte kommune, samt i sociodrama for uledsagede mindreårige flygtningebørn. Hun har desuden fra 2012–2016 været fast underviser på Glad Teater, som består af skuespillere med særlige behov.

Dramaskolen er gratis for børn og unge (10-25 år), der deltager aktivt som skuespillere i Amatørteatret. Andre børn og unge er også meget velkomne mod betaling kr. 400 for både for efterårssæssonen). Beløbet skal betales ved tilmeldingen.

Eleverne skal medbringe en flaske drikkelse/vand og være iklædt behageligt tøj, som man kan bevæge sig frit i.

Dramaskolens undervisningslokale er ovenover Biecentret med indgang fra Bies Have ind ad den røde dør.

Undervisningen foregår fra kl. 10-13 på følgende datoer:

Efteråret:
Søndag den 2. september. Søndag den 30. september. Søndag den 28. oktober

For yderligere information, tilmelding og betaling kontakt venligst Fyrkatspillet på mobil 23 30 03 08 eller mail fyrkatspillet@mail.dk.
Vi glæder os til at se jer.

Mette Frank, underviser

Teatret er en fantastisk verden, hvor alt kan ske. Vi vil arbejde med at udforske de mange muligheder gennem nogle enkle, legende og sjove øvelser. Øvelser, der samler gruppen, samtidig med at den enkelte deltager udfolder sit eget helt unikke talent.
Gennem lysten og glæden i arbejdet styrkes indlevelsesevnen, koncentrationen og nærværet, samtidig med at man i mødet med de andre styrker evnen til samarbejde og refleksion.
Mette Frank er uddannet fra Statens Teaterskole i 1998.
Arbejder som skuespiller og har medvirket i forskellige TV-produktioner, bl.a . ”Dicte III”, “Banken”, “Badehotellet”, “Lykke” og “Klovn”. Har desuden optrådt på bla. Det Kongelige Teater, Aalborg Teater, Aarhus Teater samt på mindre scener rundt om i landet.
Underviser på kulturskolerne i Gentofte kommune og har desuden undervist i drama modtagerklasser i Gentofte kommune, samt i sociodrama for uledsagede mindreårige flygtningebørn. Har desuden fra 2012 – 2016 været fast underviser på Glad Teater, som består af skuespillere med særlige behov.
Mette Frank, underviser
2018-08-16  
Stormøde omkring julespillet.

På stormødet var der stor interesse for at tale med forfatteren skuespiller Jørgen W. Larsen .

Der mødte folk op i alle aldre ved stormødet. Spillet regner med , at forfatteren har manus færdig i uge 37. Årets instruktør er skuespiller uddannet fra Statens Teaterskole Nynne Karen Nørlund Steenild .
Interessen for forestillingen var stor . Mødet foregik i Fyrkatspillets prøvesal ovenover Bie Centret. Fyrkatspillet havde fået besked fra flere medvirkende , med afbud pga ferie ,fordi folk snupper en ferie inden ,at børnene skal i skole.

Der er 28 medvirkende ,der blev tilmeldt til at være med i skuespillet. Det er 4 mere end ved sidste års julespil

Jørgen W Larsen tog en samtale med de forældre ,der mødte med børnene og de unge med flere, der gerne vil have en rolle.
Instruktøren Nynne Nørlund Steenild orienterede om, at hun glædede sig til samarbejdet med de medvirkende og til samarbejdet med forfatteren . Nynne gjorde opmærksom på , hvor vigtigt det er , at man møder præcis til aftalerne med spillet . At man er parat til at gå i gang med prøven , når man kommer. Man ”er på ”og at man er på og tilstede 100 %. Nynne tog en samtale med forældre og alle de medvirkende.
 
Holdet fik en ny sufflør fra Silkeborg Teater en time før, at mødet skulle i gang. Suffløren er tilflytter. Det er meget heldigt, at man nu kan have en professionel sufflør med første dag, når prøverne går i gang.
Vi plejer at have en historiegruppe til julespillet , der giver forfatteren nogle ideer til/fortæller om, hvad gruppen har på bedding af historiemuligheder.I Historie gruppen er Gerhard Schoop, Jenny Lyngaa, Preben Andreasen og Søren Bragh Frederiksen. I år ville historiegruppen ikke skrive noget ned til forfatteren, som de plejer. I .stedet for holdt Jørgen W efter mødet med de medvirkende , et møde med historiegruppen.

Gruppen holdt møde med Jørgen W på restauranten ovre i Bies Bryghus. I år er handlingen i tidsperioden fra 1920 – 1930 og op 1940". Jørgen W kunne vældig godt lide måden/stemningen som historierne blev serveret på, Forfatteren blev helt opstemt - her var et virkeligt godt grundlag til noget, at der kunne sættes dramatik til.

Fyrkatspillet unge mennesker der har kørt musikken i flere år , har fået fast arbejde . Så spillet får brug for at få nye kontakter. Fyrkatspillet vil gerne I kontakt med folk , der gerne vil komme komme med et bud på musik til julespillet på Hobro Theater.

Fyrkatspillet har rigtig mange dragter til julespillet . Men såfremt der er nogen ,der har lyst til at hjælpe Fyrkatspillet , med at omforandre og med at sy og gå til hånde, vil Fyrkatspillet gerne kontaktes . Skriv til fyrkatspillet@mail.dk  eller ring på fyrkatspillets nr 23 30 03 08.
 
Amatørteatret Fyrkatspillet
Jytte Frederiksen2018-02-17  

Til teaterinteresserede børn og unge og forældre!

Forårsholdet går i gang i Fyrkatspillets  Dramaskole: Vi vil gerne bede interesserede  om at tilmelde sig snarest.

Fyrkats Dramaskoles første weekend -  workshop lørdag d. 3. marts  og søndag d. 4. marts begge dage kl 10 – 13, hvor skuespilleren Mette Frank underviser.

Vi vil i en opstartsfase og indtil videre -  hvor det ikke muligt at oprette tre alders inddelte hold ,som er planen på sigt. Ikke desto mindre er vi utroligt glade for, at vi kan invitere jer til denne første workshop af forhåbentlig mange.

Du skal kun medbringe en flaske drikkelse/vand. Du skal have noget behageligt tøj på , som du kan bevæge dig frit i. Vi glæder os til at se jer:

Fyrkatspillets Dramaskole:

Fyrkatspillet har en gratis dramaskole for børn/unge (10-25 år), der deltager aktivt som skuespillere og som er med  i Amatørteatret  enten i forestillingen i Vikingehuset på Fyrkat eller med i juleforestillingen på Hobro Theater. Andre børn og unge er også velkomne til at deltage mod betaling. Underviserne i dramaskolen  er uddannede skuespillere.

 

Dramaskolen har undervisning i Fyrkatspillets øvelokaler ovenover Biecentret:

Lørdag, den 3. marts fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Søndag, den 4. marts fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Lørdag, den 10.marts fra kl. 10.00 til kl.13.00

Søndag, den 11 marts fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Lørdag, den 28. april fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Søndag, den 29. april fra kl. 10.00 til kl. 13.00

 

Efterårets foreløbige plan:

Søndag, den 2. september fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Søndag, den 30. september fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Søndag, den 28. oktober fra kl. 10.00 til 13.00

Alle dage fra kl. 10 – 13

Og et hold.

Den foreløbige undervisningsplan .                                                             

Med venlig hilsen

Amatørteatret Fyrkatspillet

Tilmeld dig mail adr fyrkatspillet@mail.dk

Jytte Frederiksen

Mobil 23 30 03 08 

 

 

2018-01-11  
Amatørteatret  FYRKATSPILLET

søger dramaskoleelever , dragtfolk, IT og økonomifolk, teknikere, lys og lydfolk, rekvisit- og regi ting og scenebyggere, folk der kan fremstille og der kan tilberede og servere vikingetaffel og være en del af teamet i forbindelse med vikingetaflet mm.

Unge mennesker der kan være med Fyrkatspillets kampgruppe, og som vil få mulighed for at få undervisning i kamptræning, af en professionel kamptræner og som kan indgå i Fyrkatspillets vikingeaktiviteter og i Fyrkatspillets forestilling på Fyrkat.
Kort sagt: Amatørteatret Fyrkatspillet kalder på interesserede der har lyst og som måske er fikse på fingrene, kvinder, mænd og børn til intromøde i Amatørteatret Fyrkatspillet. Mødet holdes på Hobro Bibliotek i den store foredragssal torsdag, den 11. januar 2018 kl. 19.00. Spillet byder på en forfriskning og en sandwich.
Gruppelederne vil fortælle om, hvordan man arbejder i Fyrkatspillet og om hvordan med løser opgaverne i fællesskabet.
På mødet vil Ungdomsskoleinspektør Lars Otte Kofoed og vikingekamptræner Jon Cold sammen med skuespillerformanden Kaj Børge Jung Pedersen orienterer vikingekamp træningen mødet.
Vi indbyder såvel nye medlemmer, som gamle medlemmer til denne aften. Kan du lide at bruge dine hænder, og være sammen med nogle dejlige mennesker om et stort fælles projekt, som Amatørteatret Fyrkatspillet er, så mød op. Vi kan love dig en masse dejlige timer i samvær med glade og venlige mennesker.
På introaftenen vil du blive orienteret lidt om årets Fyrkatsspil på Kongens Fyrkat. Du kan efter en samtale med gruppelederne blive præsenteret for årets opgave, i den arbejdsgruppe, som du gerne vil deltage i?

I følge aftale med gruppelederen finder gruppelederen og du ud af, hvilke hold / og hvilke opgaver, du har mulighed for at byde ind på. Du hører lidt om Fyrkatspillets funktion/ og om hvordan der arbejdes og om hvordan arbejdet foregår i de forskellige arbejdsgrupper . Spillet byder på en forfriskning /sandwich, på orienteringsmødet.Har du lysten til at være sammen med andre mennesker om en stor opgave, så mød op.
Næste stormøde er den 8. februar 2018 kl. 19.00 på Hobro Bibliotek, hvor interesserede også kan melde sig få en snak med gruppelederne. Årets forfatter, skuespiller ved Aalborg Teater Jørgen W. Larsen deltager i mødet , hvor der er første læseprøve på årets manuskript , der har premiere i Vikingehuset på Fyrkat fredag, den 25. maj 2018.
På gensyn Amatørteatret Fyrkatspillet
Jytte Frederiksen mobil 23 30 03 08
Billeder: Fotograf Marianne Andersen