Nyt om Jutlander Bank i 2015 - på ihobro.dk

2015-12-18  
Modtager af Den Kongelige Belønningsmedalje

Finn E. Sørensen, Fjordparken 101 i Hobro, har modtaget Den Kongelige Belønningsmedalje for mange års tro tjeneste i Sparekassen Hobro og Jutlander Bank. 61-årige Finn Sørensen, der i 2013 kunne fejre 40 års jubilæum i Sparekassen Hobro, er netop gået på pension fra sin stilling som afdelingsdirektør for Jutlander Banks Landbrugscenter Hobro.
Finn Sørensen trådte sine barnesko på et husmandsbrug nær Rold. Som 18-årig blev han ansat som elev i sparekassen, og hans indsigt i landbrugsforhold bragte ham i 1989 til sparekassens erhvervs- og landbrugsgruppe. Få år senere dannede Sparekassen Hobro en decideret landbrugsafdeling, som Finn senere blev leder af. Ved sin afgang stod han i spidsen for Jutlander Banks seks medarbejdere store landbrugscenter i Hobro.
Finn Sørensen sad som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i Sparekassen Hobro fra 1990 til 2007 og var medlem af sparekassens samarbejdsudvalg i næsten 10 år.
Uden for sparekassen/banken har Finn været kasserer for Hobro Dyrskue i 13 år, kasserer og revisor i Hobro Sportsfiskerforening, og gennem 14 år var han revisor i Hobro Skiklub.


 


Finn Sørensen har modtaget Den Kongelige Belønningsmedalje for mere end 42 års tro tjeneste i Sparekassen Hobro og Jutlander Bank.
2015-12-08  

Så er der euro i pengeautomaten

Jutlander Bank i Hobro har nu en ”euromat”

Ønsker du kroner eller euro? Det valg bliver alle, der fremover hæver penge i Jutlander Banks pengeautomat i Hobro, stillet over for.

”Der findes en efterspørgsel efter at kunne hæve euro lige så nemt som danske kroner, og den efterspørgsel vil banken gerne imødekomme”, fortæller kasserer i Jutlander Bank i Hobro, Jane Kjeldgaard.

Danskerne er et rejsende folkefærd, og nu behøver kunderne ikke ramme bankens kasseåbningstid for at hente valuta til rejser i euro-zonen.    

"For enhver, der bruger et kort fra Jutlander Bank i automaten, er det gratis at hæve euro”, fortæller Jane Kjeldgaard.

”Kort fra andre pengeinstitutter kan også bruges, men så skal der betales et gebyr på 50 kroner”, siger hun.

Jutlander Bank er i øjeblikket i gang med at opgradere sine pengeautomater, så i alt 31 hæveautomater fremover tilbyder eurosedler.

 

 

 

Nu behøver kunderne ikke ramme bankens kasseåbningstid for at hente valuta til rejser i euro-zonen”, siger kasserer Jane Kjeldgaard fra Jutlander Bank i Hobro.  

2015-11-27  

Jutlander Bank fylder DS Arena
til lokalbraget mod Randers FC

Banken sælger billetter til foræringspriser til sæsonens sidste hjemmekamp

Når Hobro IK lørdag den 5. december tager imod Randers FC i sæsonens sidste superligakamp, har Jutlander Bank sat sig for at fylde stadion i Hobro.

Jutlander Bank er nemlig kampsponsor, og samme dag indvier banken den nye Jutlander Bank Tribune på DS Arena og genindvier samtidig Jutlander Bank Loungen.

- Vi vil gerne se så mange tilskuere som muligt til lokalbraget, så vi sælger billetter til kampen til foræringspriser, siger Per Norup Olesen, der er afdelingsdirektør i Privatkundeafdelingen i Jutlander Bank i Hobro.

- Vi tilbyder alle interesserede, at de kan komme til superligafodbold på DS Arena for kun 25 kroner, og så får de en øl eller sodavand oveni, så entreen dybest set er gratis, fortæller Per Norup Olesen.

Billetterne gælder til den nye Jutlander Bank Tribune, så der er tale om overdækkede siddepladser. Banken sælger også billetter til et særligt udebaneafsnit på tribunen fra sin afdeling i Randers.

Billetter kan – ud over på Store Torv i Hobro og på Østervold i Randers – købes i Jutlander Banks afdelinger i Mariager, Hadsund, Arden, Klejtrup og Aars.

 

 

- Vi vil gerne se så mange tilskuere som muligt til lokalbraget, så vi sælger billetter til kampen til foræringspriser, siger Per Norup Olesen, der er afdelingsdirektør i Jutlander Bank på Store Torv i Hobro.

 

- Vi vil gerne se så mange tilskuere som muligt til lokalbraget, så vi sælger billetter til kampen til foræringspriser, siger Per Norup Olesen, der er afdelingsdirektør i Jutlander Bank på Store Torv i Hobro.

 

2015-11-18  

Nyt blod i repræsentantskabet

JUTLANDER BANK: 10 nyvalg og otte genvalg

10 nye medlemmer blev valgt ind, mens otte siddende medlemmer opnåede genvalg, da Jutlander Bank i uge 46 holdt aktionærmøder med valg til repræsentantskabet på dagsordenen.

Omkring 5000 aktionærer deltog i møderne, der strakte sig over fem aftener; tre i Hobro Idrætscenter og to i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

Fra talerstolen gennemgik bestyrelsesformand Finn H. Mathiassen højdepunkterne i Jutlander Banks knap to år lange historie, siden Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro indgik deres ligeværdige fusion i de aller første dage af 2014.

- Filosofien er, at vi sammen kan bestige højere bjerge, end vi havde kunnet, hvis vi skulle have kæmpet hver for sig, fastslog formanden.

Bankens ordførende direktør, Per Sønderup, gennemgik bankens regnskabstal efter årets første ni måneder. Tallene viser, at Jutlander Bank har vækst både i omsætning og overskud.

- Og fusionen har givet os styrke til vækst, konstaterede Per Sønderup.

Valget

Der var 37 kandidater ved valget til bankens repræsentantskab, hvortil der skulle vælges 18 medlemmer i syv forskellige valgkredse.

Nyvalgt blev (med valgkreds i parentes):

Autoforhandler Claus Stefan Nielsen, Jammerbugt

Ergoterapeut Karna Rind Frandsen, Mariagerfjord

Tømrermester Niels Vinther, Randers

Borgmester Leon Sebbelin,  Rebild

Direktør Niels Henrik Taudahl, Vesthimmerland

Restauratør Jørgen Odgaard, Vesthimmerland

Advokat Lars Kühnel, Aalborg

Virksomhedsejer Kristen Langkjær, Aalborg

Direktør Lars Udby, Aarhus

Anlægsgartner Lisbeth Ottesen, Aarhus

Genvalgt blev:

Fhv. landpolitibetjent Niels Jørgen Bundgaard, Mariagerfjord

Politiassistent Tom Dahl Jensen, Mariagerfjord

Dyrlæge Torben Lindbjerg, Mariagerfjord

Gårdejer Per Kragelund, Mariagerfjord

Pedel Gert Jensen, Rebild

Radioforhandler Niels Jørgen Jørgensen, Rebild

Gårdejer Jens Bigum, Vesthimmerland

Vognmand Egon Rokkedahl, Vesthimmerland

Tiltræder til marts

Den fireårige valgperiode for de nye medlemmer begynder efter bankens generalforsamling, der holdes onsdag den 16. marts 2016.

De kandidater, der ikke opnåede valg under aktionærmøderne, har mulighed for at stille op til generalforsamlingen.

En aften i byen

Ud over den formelle dagsorden er de hvert-andet-årlige aktionærmøder i Jutlander Bank også en chance for aktionærerne for at få en aften i byen.

Alle fem aftener bød banken på god mad og drikke, toppet op med levende, musikalsk underholdning. Tre af aftenerne var det ABBA-kopibandet ARBA Revival, der gav den gas fra scenen. De to øvrige kom Søs Fenger med sin trio og sang for – og sammen med – bankens gæster.

 

 

 

Fra ABBA til AAKJÆR: Efter en forrygende koncert med alle ABBAs ørehængere kunne bandet også synge for på afslutnings sangen ”Skuld gammel venskab …”

Søs Fenger – en lille kvinde med en stor stemme – havde publikum i sin hule hånd både i Hobro og Aars.

Både top- og bundlinje stiger i Jutlander Bank

Banken kom ud af 3. kvartal med et resultat før skat på 181 mio. kr
.
Både omsætning og overskud stiger i Jutlander Bank, der kommer ud af tredje kvartal 2015 med et resultat før skat på 180,9 millioner kroner. Det er en forbedring på 66 millioner i forhold til samme periode sidste år. Efter skat blev resultatet på 143,8 millioner kroner.
Toplinje: Plus 62,5 mio. kr.
Bankens netto rente- og gebyrindtægter er forøgede med 62,5 millioner kroner til 607,6 mio. kr. efter tredje kvartal af 2015. De forhøjede nettorenteindtægter skal for en god dels vedkommende forklares med Jutlanders Banks overtagelse af 7000 kunder fra Østjydsk Bank i begyndelsen af 2015, mens fremgangen i gebyrindtægter skyldes, at bankens kunder i 2015 har haft et højt aktivitetsniveau inden for, dels konvertering af realkreditlån og boligfinansiering, dels formue- og investeringsrådgivning.
Flad omkostningsudvikling
Bankens udgifter til personale og administration ligger på 328 millioner kroner, hvilket er et beskedent fald på to millioner kroner.
- Selv om udviklingen i omkostninger synes at være flad, så dækker tallene over store forskelle, siger Jutlander Banks ordførende direktør, Per Sønderup.
Udgifterne i 2014 indeholdt éngangs-omkostninger til fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro på omkring 25 millioner kroner.
- Tilsvarende udgifter har vi ikke haft i 2015. Tværtimod er vi så småt begyndt at høste synergieffekterne oven på fusionen. Det betyder faldende omkostninger, siger Per Sønderup.
- Til gengæld har de overtagne afdelinger og medarbejdere fra Østjydsk Bank forøget vores løbende drifts- og personaleomkostninger. Og så er det også sådan, at nogle af de strategiske tiltag, vi er i gang med, også betyder flere udgifter, lyder det fra Jutlander Banks ordførende direktør.
Åbning i København
Blandt de strategiske tiltag er, at Jutlander Bank er på vej til at åbne sin første afdeling, en privatkundeafdeling, i København. Afdelingen, der har adresse på Frederiksberg, slår dørene op 1. december.
Desuden har banken i andet halvår lanceret en større reklamekampagne for at udbrede kendskabet til den personlige bank, der ”siger det, som det er”.
Fald i kursreguleringer
Jutlander Banks kursreguleringer er positive med 55 millioner kroner for de første ni måneder af 2015. Det er et fald på næsten 40 millioner kroner i forhold til samme periode i 2014.
Halvdelen af faldet kan tilskrives, at banken i fjor havde en særlig indtægt under kursreguleringer på 21 millioner kroner ved salget af sine aktier i Nets Holding.
Faldende nedskrivninger
Siden tredje kvartal 2014 har Jutlander Bank reduceret sine nedskrivninger med knap en tredjedel: Fra 175,6 millioner kroner i 2014 til 124,5 millioner i 2015.
Faldet i nedskrivninger sættes i relief af, at bankens udlån i samme periode er forøget med 217 millioner kroner til 8,3 milliarder kroner.
Men Jutlander Bank har stadig indlånsoverskud. Det samlede indlån lå pr. 30. september 2015 på 10,6 milliarder kroner. Så bankens udlån udgør under 80 procent af indlånet.
- Det er en stor fordel, at kundernes indlån kan finansiere vores udlån. Men balancen må gerne forskubbes lidt, så udlån øges mere end indlån. Det er jo udlån, vi grundlæggende tjener vores penge på, siger Per Sønderup, der er tilfreds med bankens kvartalstal.
- De positive tal viser, at det var en rigtig beslutning at fusionere de to sparekasser. Vi har flotte markedsandele i vores historiske kerneområder i Himmerland, fra Kattegatkysten i øst til Limfjorden, i vest, og vi dyrker fortsat udviklingen i de områder, hvor vi har vores rødder.
- Men sammen har vi også fået styrken til at udvikle os i den nordjyske hovedstad, Aalborg, i Jyllands hovedstad, Aarhus, og i hele landets hovedstad, København, konkluderer Per Sønderup.
Forventninger fastholdes
til primær indtjening
Jutlander Banks primære indtjening er steget med 61 millioner kroner – svarende til 30 procent – i de ni første måneder af 2015, sammenlignet med samme periode sidste år.
Den primære indtjening opgøres som indtjeningen før nedskrivninger, kursreguleringer, udgifter til sektorløsninger og skat.
Til og med 3. kvartal har Jutlander Bank haft en primær indtjening på 266 millioner kroner. Banken har tidligere i år meldt ud, at den forventer en primær indtjening i hele 2015 i niveauet 310-335 millioner kroner, og den forventning fastholdes efter tredje kvartal.

 


 



Ordførende direktør Per Sønderup, Jutlander Bank: - Vi dyrker fortsat udviklingen i de områder, hvor vi har vores rødder, men vi har også fået styrken til at udvikle os i den nordjyske hovedstad, Aalborg, i Jyllands hovedstad, Aarhus, og i landets hovedstad, København.
2015-11-03  
I Hobro fås julen på recept i år

For 8. gang blænder Fyrkatspillet op for en juleforestilling på Hobro Theater

Trods sine kun 25 år er Kris Bay en rutineret amatørskuespiller, som håber meget og arbejder hårdt på at blive professionel. Et skridt på vejen kan det blive, at Kris Bay i år er udvalgt til at spille en af de absolutte hovedroller i Fyrkatspillets julespil på Hobro Theater: ”Jul på recept”.
Apotekeren og kvaksalveren
Det er 8. år i træk, at der julespil i Hobro. De første år var det kendte forestillinger såsom Nødebo Præstegård og Jul i Gammelby, der gik over scenen. Men de seneste sæsoner har Fyrkatspillet opført helt nyskrevne forestillinger, der – med jul som sideløbende tema – har handlet om Hobros egen historie: Da gassen kom til byen. Da jernbanen kom til byen. Sparekassen. Teatret. Bryggeriet. Sygehuset. Teglværket. Og i år er det apotekets historie, der væves ind i handlingen, hvor apotekerens kollega og konkurrent, kvaksalveren, også har fået sin plads.
Det er Aalborg-forfatteren Jørgen W. Larsen, der igen i år har forfattet manuskriptet, og den professionelle skuespiller Lars Ditlev Johanen står for instruktionen.
Ung, men erfaren
Hovedrolleindehaver Kris er en af i alt 26 skuespillere, der kommer på scenen, når julespillet fra sidst i november opføres på Hobro Theater. De tilhører jo en amatørteatertrup, men Kris har ambitioner om at gå videre og uddanne sig til professionel skuespiller. Allerede i sommeren 2004 havde han sin debut som Fyrkatspiller i langhuset på Fyrkatborgen, og han forbereder sig i øjeblikket til den professionelle uddannelse ved at læse hos skuespiller Martin Ringsmose fra Aalborg Teater. Hertil skal lægges arbejdet med julespillet i Hobro, hvor skuespillerne i øjeblikket øver i tre timer, tre gange om ugen.
”Jul på recept” får premiere fredag den 27. november og spiller i alt seks gange med sidste opførelse søndag den 6. december.
Og billetsalget er i fuld gang, fortæller Fyrkatspillets formand, Jytte Frederiksen. Billetter kan købes på fyrkatspillet.dk og på turistkontorerne i Mariagerfjord Kommune.


 

Plakaten for ”Jul på recept” præsenteres her af hovedrolleindehaver Kris Bay (t.v.), underdirektør i Jutlander Bank i Hobro, Carsten Brandt Andersen, der repræsenterer julespillets hovedsponsor, og Fyrkatspillets formand, Jytte Frederiksen.
2015-10-08  
9. klasse på skolebænken i Jutlander Bank
Hvor stort er det rådighedsbeløb, som skal to voksne regne med, når de lægger deres budget?
Det ved Regitze og flere af hendes klassekammerater fra 9.a på Mariager Skole, som i år har haft et forløb omkring privatøkonomi for unge. I den forbindelse har klassen været på besøg i Jutlander Banks Mariager afdeling.
Afdelingsdirektør Michael Hermund fortalte eleverne om budget og om udgifterne ved at flytte hjemmefra. Desuden fortalte han om de store risici, der er, ved at optage kostbare kviklån.
Elevernes engagement var stort, og da tiden var gået, havde de stadig spørgsmål, så eleverne foreslog at tage frikvarteret i brug.
For at teste om eleverne havde lyttet efter, havde Michel Hermund til slut arrangeret en lille konkurrence.
Vinderen af en sportstaske blev Regitze, som blandt flere andre svarede rigtigt på spørgsmålet om, hvad to voksne skal have i rådighedsbeløb, når de faste udgifter er betalt. Og det rigtige svar? 8.500 kroner om måneden!


 

I Jutlander Banks afdeling i Mariager underviste afdelingsdirektør Michael Hermund (til højre) 9.a fra Mariager Skole i faget privatøkonomi.

2015-09-20  

25 år i Jutlander Bank

Forretningsudviklingschef Lasse Holler Foget, Transbjergholt 20, Hadsund, kan torsdag den 1. oktober fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

Som forretningsudviklingschef virker 52-årige Lasse Holler Foget som sparringspartner for Jutlander Banks direktion på områder som bankens privatkundeprodukter, rentefastsættelser og implementering af ny lovgivning på privatkundeområdet. I resten af organisationen bruges han i vid udstrækning som hotline for bl.a. bankens afdelinger - især i sager omkring prissætning, men også som den person, der skal identificere sammenhænge og dilemmaer ved beslutninger, inden de træffes.

Jubilaren kan egentlig se tilbage på en 31 år lang karriere i forskellige pengeinstitutter, der alle her i 2015 hører under Jutlander Bank. Men fordi han selv søgte nye udfordringer og skiftede arbejdsgiver et par gange i begyndelsen af sin karriere, er det først nu, han formelt kan fejre 25 års jubilæum.

Lasse Foget var elev i Ranum Sparekasse fra 1984 til 1986. Derefter skiftede han til Sparekassen Hobro, inden han i 1990 flyttede til Als Sparekasse – først som souschef, og fra 2005 som afdelingsdirektør. I mellemtiden var Als Sparekasse overtaget af Sparekassen Himmerland, og i 2012 blev han headhuntet til en ny stilling som forretningsudviklingschef ved hovedsædet i Aars – en stilling, han stadig beklæder efter fusionen i 2014 til Jutlander Bank.

Jubilaren kan i øvrigt betegnes som et rigtigt ”fusionsmenneske”, idet han internt i banken har været brugt som rådgiver og koordinator ved en række fusioner. Bl.a. da Sparekassen Himmerland overtog Vokslev Sparekasse, St. Brøndum Sparekasse og Sparekassen Midtfjord. Han var med i projektet, da Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro i 2014 fusionerede til Jutlander Bank, og senest da Jutlander Bank i 2015 overtog to afdelinger fra Østjydsk Bank.

Privat bor Lasse Foget i Hadsund med sin hustru Mona. Han elsker at lave god mad, og blandt fritidsinteresserne er golf, når tiden tillader det, og skak, som han tidligere har spillet på turneringsniveau. Lasse og Mona holder af at tage på storbyferier og oplevelsesrejser – således har de flere gange været på bilrundtur i USA.



 

[Billedtekst]

Forretningsudviklingschef Lasse Holler Foget kan 1. oktober fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank.


 

 

2015-09-03  
Jutlander Bank rykker ind i København

Den jyske fusionsbank vil have del i væksten i hovedstadsområdet

Jutlander Bank er på vej med en ny afdeling på Falkoner Allé på Frederiksberg – bankens første fysiske afdeling i København. Initiativet er en del af bankens strategi frem mod 2020, hvori et af målene netop er en geografisk udbredelse af bankens afdelingsnet til også at omfatte hovedstadsområdet.
Tre gode grunde
”Vi har tre gode grunde til at rykke ind i København”, forklarer Per Sønderup, der er Jutlander Banks ordførende direktør:
”For det første har vi allerede 3.500 kunder med bopæl i hovedstadsområdet. Dem vil vi gerne tilbyde yderligere tilgængelighed, hvis de ønsker det,” siger han og fortsætter:
”For det andet har Jutlander Bank rigtigt mange unge kunder, som flytter fra bankens gamle kerneområder i Himmerland til uddannelsesbyer som Aalborg, Aarhus - og ikke mindst København. Dem vil Jutlander Bank gerne holde fast i ved at være tilgængelige der, hvor de unge flytter hen.”
”Og for det tredje er København jo et vækstområde. Og det er den primære årsag til at rykke til København. Vi skal tiltrække NYE kunder”, fastslår Per Sønderup og tilføjer, at Jutlander Banks nye afdeling alene er en privatkundeafdeling.
Fin beliggenhed
Men er det ikke et brud på kirketårnsprincippet at flytte over Storebælt og etablere nye kundeforhold i København?
”Nej, for vi kender hovedstaden i forvejen, ikke mindst gennem vores fjernkundeafdeling Connect Privat”, siger Per Sønderup.
Jutlander Banks nye afdeling åbner på adressen Falkoner Allé 72A, hvor der er fine parkeringsforhold og kort afstand til metro, S-tog og buslinjer.
Jutlander Bank har netop overtaget lejemålet, og direktionen er i fuld gang med at finde personale til afdelingen. Bemandingen af den kommende afdeling er foreløbig planlagt til 6 medarbejdere, og de forventes at stå klar til at åbne dørene for nye og eksisterende kunder 1. december.
Jutlander Bank, der er resultatet af fusionen i januar 2014 mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, havde ved halvåret 2015 104.000 kunder, 440 medarbejdere, en balance på 15 milliarder og et samlet forretningsomfang på 32 milliarder kroner.
Bankens afdelingsnet tæller i forvejen 22 afdelinger i Jylland med Aarhus som den sydlige forpost og Aalborg som den nordlige. Stabsfunktionerne ligger ved hovedsædet i Aars og i Områdecenter Hobro.



 

Jutlander Bank åbner sin afdeling her på hjørnet af Falkoner Allé og Hostrups Have på Frederiksberg. Banken forventer at slå dørene op 1. december.

-Vi skal tiltrække NYE kunder. Det er vores primære motiv til at rykke ind i København, siger Per Sønderup, ordførende direktør i Jutlander Bank

2015-08-17  
Fremgang i Jutlander Bank

Fusionsbanken opjusterer igen sine forventninger efter flot halvårsresultat på 148 mio. kr. før skat

Halvårsrapport 2015.pdf

Selskabsmeddelelse nr 7-2015.pdf

Større aktivitet blandt kunderne, en høj omkostningsbevidsthed og 7000 nye kunder fra Østjydsk Bank har bidraget til at løfte resultatet i Jutlander Bank, der kom ud af første halvår 2015 med et resultat før skat på 148 millioner kroner. Halvårsresultatet ligger dermed 50 millioner kroner højere end året før.
Samtidig med offentliggørelsen af halvårsresultatet har Jutlander Bank valgt at opjustere forventningerne til hele 2015.
Den primære indtjening – det vil sige resultatet før kursreguleringer, nedskrivninger, sektorløsninger og skat – landede efter første halvår 2015 på 189 millioner kroner. Det er en stigning på 45 procent i forhold til sidste år.
"Vi har i første halvår vist, at vi er en bank, der grundlæggende kan tjene penge. Vores maskinrum fungerer, blandt andet takket være en hel masse dybt engagerede medarbejdere," siger Per Sønderup, ordførende direktør i Jutlander Bank.
Det seneste estimat, som banken meldte ud efter første kvartal, lød på en primær indtjening i hele 2015 i intervallet 275-300 millioner kroner. Efter halvårsresultatet lyder forventningen nu på mellem 310 og 335 millioner.
Stigende forretningsomfang
Jutlander Bank, der er resultatet af fusionen i januar 2014 mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, overtog i januar 2015 to afdelinger fra Østjydsk Bank, Gjerlev og Randers med i alt 7000 kunder. Dermed voksede Jutlander Banks forretningsomfang med 1,6 milliarder kroner.
Men også de ”gamle” dele af Jutlander Bank er i vækst. Fra halvåret 2014 til halvåret 2015 er bankens samlede forretningsomfang vokset med en milliard yderligere – med 2,6 milliarder til 31,8 milliarder kroner pr. 30. juni 2015.
I løbet af første halvår 2015 er bankens udlån steget med 0,5 mia. kr. svarende til 6,2 %. Stigningen kan primært henføres til det overtagne udlån fra Østjydsk Bank i Randers og Gjerlev.
”Samtidig kan vi glæde os over, at den tilbagegang på udlån, som vi har oplevet i de seneste år, er bremset op. Det betyder, at vores nye udlån lige nu holder trit med den afvikling, der er på vores eksisterende lån. Fremadrettet er vores opgave at sikre, at nye udlån overhaler den fremtidige afvikling”, påpeger Per Sønderup.
Omkostningsfald
Medvirkende til det gode halvårsresultat er også, at Jutlander Bank har faldende omkostninger.
Banken har haft samlede omkostninger på 10-12 millioner kroner til blandt andet IT ved overtagelsen af de 7000 kunder fra Østjydsk Bank samt til lønninger til 20 nye medarbejdere i de overtagede afdelinger. Alligevel ligger bankens omkostninger på 219 millioner kroner ved halvåret 2015 fire millioner lavere end ved halvåret 2014.
”Tallene indikerer, at Jutlander Bank er godt i gang med at høste de synergieffekter, der var målet med fusionen mellem Hobro og Himmerland for halvandet år siden”, konstaterer ordførende direktør Per Sønderup.
”Retfærdigvis skal det siges, at vi også havde fusionsomkostninger af éngangskarakter i første halvår i 2014, men tallene viser, at vi er på rette vej”, siger Jutlander Banks ordførende direktør.
Faldende nedskrivninger
Også bankens tab og nedskrivninger på udlån er faldende. Nedskrivningerne udgjorde ved halvåret 2015 96 millioner kroner mod 108 millioner ved halvåret 2014.
Nedskrivningerne på de 96 millioner kroner indeholder de nedskrivninger, som banken i juli blev pålagt af Finanstilsynet: 26 millioner kroner på udlån og 8 millioner kroner på værdien af midlertidigt overtagede ejendomme.
"Det er tilfredsstillende, at Finanstilsynet kun finder mernedskrivninger på 26 millioner kroner i vores samlede låneportefølje på 10,7 milliarder kroner – det er altså krusninger på overfladen i et pengeinstitut af vores størrelse," siger Per Sønderup.
Jutlander Bank kommer ud af første halvår med en solvensoverdækning, også kaldet friværdi, på 3,4 procentpoint. Kapitalprocenten er faldet siden 2014, hovedsageligt som følge af Jutlander Banks overtagelse af de to afdelinger fra Østjydsk Bank, og ligger nu på 14,6 procent, hvor det individuelle solvensbehov er beregnet til 11,2 procent.
Halvårsresultat 2015 efter skat er steget med 29 millioner kroner og lyder på 117 millioner mod 88 millioner året før.






 



"Vi har i første halvår vist, at vi er en bank, der grundlæggende kan tjene penge," siger Per Sønderup, ordførende direktør i Jutlander Bank.
 
25 års jubilæum i Jutlander Bank

Boligmedarbejder Henning Ørum Rasmussen, Wilh. Jensensvej i Hobro, kan lørdag den 15. august fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

Henning Ørum, der tidligere har været direktionssekretær, likviditetschef og medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i Sparekassen Hobro, arbejder i dag med support og udvikling i Jutlander Banks boligafdeling ved bankens hovedsæde i Aars.
Den 54-årige jubilar er født og opvokset på Djursland. Hans mors familie stammer fra Ørum Djurs, deraf mellemnavnet, og den unge Henning Ørum indledte i 1979 sin karriere i den finansielle sektor som elev i Handelsbanken i Grenaa.
Allerede i sin tid i Grenaa kom Henning Ørum til at arbejde med eksportvirksomheder på områder som valutaterminsforretninger og udlandsfinansiering, og det fortsatte, da han i 1986 flyttede til bankens hovedafdeling i Randers.
Allerede året efter blev han tilbudt job i Handelsbankens filial på den spanske solkyst. Henning og hans hustru Gitte valgte at tage imod udfordringen, så i 1988 flyttede parret til Fuengirola. I de følgende to år arbejdede Henning Ørum som investeringsrådgiver for danskere, bosat på Solkysten. Her var han ligeledes med til at starte et nyt forretningsområde; finansiering af fast ejendom i Spanien.
I 1990 fulgte så skiftet til Sparekassen Hobro, som var i gang med at opbygge en engros-afdeling, der blandt andet skulle servicere erhvervskunder med udlandsforretninger og investeringsrådgivning – Henning Ørums kernekompetencer. Senere blev han udnævnt til likviditetschef og fik ansvaret for sparekassens obligationsbeholdning.
I 1999 blev han medarbejdervalgt medlem af sparekassens bestyrelse, hvor han sad indtil 2011, da han trådte ud, fordi han var blevet direktionssekretær.
Umiddelbart efter fusionen mellem Sparekassen Hobro og Sparekassen Himmerland i januar 2014 var Henning Ørum tilknyttet direktionssekretariatet i Jutlander Bank, men skiftede senere til sin nuværende stilling i bankens boligafdeling, der er præget af høj aktivitet. Her arbejder Henning Ørum blandt andet med at anskueliggøre muligheder og risici ved forskellige lånetyper med det formål at holde bankens boligrådgivere ajour med, hvilke typer lån der bør anbefales til hvilke typer af kunder.
Henning Ørums fritid har altid været fyldt med musik. Han fik sin første guitar som 11-årig, og når hans venner i teenage-årene gik til bal, var det Henning og hans medmusikanter, der slog takten an fra scenen. I starten af 80’erne spillede han i balorkesteret Beat-Hoven, der senere blev til Tracks, og efter sin hjemkomst fra Spanien samlede han igen orkesteret, som i dag kalder sig ReUnited. Musikinteressen er gået i arv, og Henning spiller lejlighedsvis sammen med sine to voksne sønner i gruppen Playground. Og så indgår Henning Ørum i øvrigt i Jutlander Banks ad hoc husorkester ”Visedirektørerne”.
Privat bor Henning Ørum i Hobro med sin hustru Gitte, der arbejder ved Tinglysningsretten i Hobro.

 


 



Henning Ørum Rasmussen, boligmedarbejder i Jutlander Bank, kan 15. august fejre 25 års jubilæum.
2015-07-27  

25 års jubilæum i Jutlander Bank

Afdelingsdirektør Torben Bonde, Sallingvej i Hobro, kan lørdag den 1. august fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

Torben Bonde, 45, er leder af Jutlander Banks erhvervsafdeling for fjernkunder, Connect Erhverv, som har til huse i bankens områdecenter på Store Torv i Hobro.

Jubilaren begyndte sin karriere i den finansielle sektor som elev i Sparekassen Hobro. Efter det første elevår, som foregik i sparekassens afdeling i Adelgade 44, flyttede han til sparekassens en-gros afdeling på hovedkontoret, og lige siden har Torben beskæftiget sig med rådgivning af erhvervskunder med udgangspunkt i Sparekassen Hobro og – siden januar 2014 – Jutlander Bank på Store Torv i Hobro.

Torben Bonde blev udnævnt til souschef for sparekassens erhvervsafdeling i 2003, og da sparekassens ledelse i 2004 besluttede at oprette en erhvervsafdeling for fjernkunder, blev Torben chef for afdelingen under navnet Erhverv Direct. Torben Bonde stod i spidsen for opbygningen af afdelingen, der i Jutlander Bank har skiftet navn til Connect Erhverv og nu beskæftiger fem medarbejdere.

Uddannelsesmæssigt har Torben Bonde taget finanssektorens diplomuddannelse, og han er merkonom i såvel regnskab som finansiering.

Privat bor Torben Bonde i Hobro med sin hustru Dorthe og parrets tre børn på 11, 14 og 16 år. Ud over at støtte op om børnenes aktiviteter som fodboldtræner i HIK og som medlem af bestyrelsen for De Blå Spejdere i Hobro har han også, mens han selv var aktiv fodboldspiller, i fire år været medlem af bestyrelsen for Hobro IK.

Jubilaren holder sig stadig i form ved at dyrke løb, cykling, svømning, golf og floorball på motionsplan. Familien ynder aktive ferier, fx på ski, eller ferier under fjernere himmelstrøg som Asien eller USA.

 

 

 

Torben Bonde, der er afdelingsdirektør i Jutlander Banks erhvervsafdeling for fjernkunder, Connect Erhverv i Hobro, kan 1. august fejre 25 års jubilæum.

2015-07-27  

25 års jubilæum i Jutlander Bank

Souschef Rikke Skov Pedersen, Hans Egedes Vej i Aars, kan lørdag den 1. august fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

Rikke Skov Pedersen, 44, der i dag er souschef i bankens privatkundeafdeling i Himmerlandsgade i Aars, begyndte sin karriere som elev i Sparekassen Himmerlands Suldrup afdeling, hvor hun fortsatte efter endt elevtid i 1992.

Sparekassen overtog året efter Himmerlandsbankens afdeling i Skørping, og Rikke blev bedt om at tage til Skørping som kulturbærer og praktisk hjælper ved overgangen til Sparekassen Himmerland.

I 1994 skiftede hun til Aalestrup afdeling, hvor hun tillige blev erhvervskunderådgiver.

To år senere var der bud efter Rikke Skov igen. I 1996 åbnede Sparekassen Himmerland en afdeling i Nibe, og med sin mand flyttede Rikke fra Aars til Nibe for at blive souschef samt privat-, erhvervs- og landbrugsrådgiver i den nystartede afdeling. Afdelingen var dog ikke færdigbygget, da sparekassen åbnede i byen, så Nibe afdeling holdt til i en skurvogn i det første trekvarte år.

Efter et par børnefødsler ønskede Rikke – som småbørnsmor – at frasige sig sit souschef-ansvar, så i 2002 flyttede hun tilbage til Aars for at blive privatkunderådgiver i afdelingen i Himmerlandsgade. I 2005 fulgte udnævnelsen til hendes nuværende stilling som afdelingens souschef.

Rikke var fra 2006 til 2011 medlem af sparekassens samarbejdsudvalg og sikkerhedsudvalg, og hun sidder fortsat i Jutlander Banks Arbejdsglædeudvalg, der blev nedsat i 2013.

Hun er eksamineret finansrådgiver inden for pension, og i 2013 gennemgik hun en uddannelse som coach.

Privat bor Rikke i Aars med sin mand Anders og deres to døtre på 14 og 17 år. Hun er aktiv i Aars Gymnastikforening og holder sig desuden i form med en løbetur i ny og næ.

Derudover er hun medlem af bestyrelsen i den lokale Lions Club, Aarstidens Kvinder, som hun var med til at løbe i gang i 2009.

 

 

Rikke Skov Pedersen, souschef i Jutlander Bank i Himmerlandsgade i Aars, kan 1. august fejre 25 års jubilæum.

2015-07-27  

Fra bybud til bankdirektør

Lars Thomsen fejrer 25 års jubilæum i Jutlander Bank

Bankdirektør Lars Thomsen, Tvebjergvej i Aars, kan lørdag den 1. august fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

Lars Thomsen, der er født og opvokset i Aars, var i sine teenageår bybud i Sparekassen Himmerland, og som 19-årig – med en Højere Handelseksamen i bagagen – blev han ansat som elev i sparekassen i Aars. Han udviste fra starten flid og talent, begyndte hurtigt at arbejde sig op – og sidder i dag i Jutlander Bank med titel af bankdirektør, kun 44 år gammel.

Det er en resultatorienteret medarbejder og en synlig chef, der nu kan se tilbage på 25 år i samme virksomhed – plus årene som bybud. Nok er det samme virksomhed. Men det er også en virksomhed, som forretningsmæssigt har udviklet sig voldsomt, og jubilaren har selv sat sine egne, synlige fingeraftryk på udviklingen gennem årene.

Derfor er det ikke tilfældigt, at det netop er Lars Thomsen, der i bankens tre medlemmer store direktion nu har ansvaret for implementering af den strategi for Jutlander Bank, som bestyrelse og direktion lagde efter fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro for halvandet år siden.

Lars Thomsen er af natur energisk, engageret og beslutsom. Og ledelse været en del af hans jobbeskrivelse siden 1994. Blot to år efter, at han havde udstået sin elevtid, tiltrådte han som souschef i sparekassens Støvring afdeling, hvor han to år senere blev udnævnt til afdelingsdirektør.

Ud over en stribe faglige og personlige kurser gennem årene har Lars Thomsen også bestået Finanssektorens Master i Ledelse.

”Jeg interesserer mig indgående for ledelse”, siger Lars Thomsen selv: ”Og ledelse er for mig ikke noget med regneark. Ledelse er at udvikle mennesker. Jo større vores virksomhed er blevet, desto større er behovet for ledelse og kommunikation”, uddyber han.

I 2001 indtrådte han i Sparekassen Himmerlands overordnede ledergruppe og fik titel af privatkundechef.

”Det var en ny stilling, der blev oprettet i erkendelse af, at vi måtte tilpasse os en ny situation, hvor kunderne ikke længere bare kom af sig selv”, husker Lars Thomsen.

Samtidig blev det Lars Thomsen betroet at deltage i ledelsen af specielle projekter - som da Sparekassen Himmerland i 2006 overgik fra at være garantsparekasse til at blive et aktieselskab.

I 2008 blev han udnævnt til underdirektør med ansvar for privatkunder, for salg, marketing og forretningsudvikling, samt for specialistfunktionerne bolig, pension og investering.

I de følgende år var han også ansvarlig for Sparekassen Himmerlands overtagelse af kunderne fra andre pengeinstitutter: St. Brøndum Sparekasse i 2008, dele af EBH Bank i Fjerritslev i 2009 og Sparekassen Midtfjord i 2011. Her kunne han trække på de erfaringer, han høstede, dengang han allerede som helt nyuddannet fik ansvaret for overførslen af kunder fra Himmerlandsbankens afdeling i Aalestrup, som Sparekassen Himmerland havde overtaget i 1993.

I forbindelse med fusionen til Jutlander Bank ved årsskiftet 2013-2014 blev Lars Thomsen udnævnt til vicedirektør, og 1. september 2014 indtrådte han med titel af bankdirektør i Jutlander Banks direktion, der foruden jubilaren tæller bankdirektør Lisa Frost Sørensen og ordførende direktør Per Sønderup.

”Jeg er ikke tændt af magten og æren. Jeg ønsker ikke at være landsbykonge. Men det er spændende at stå i spidsen for forandringer og få dem til at lykkes. Såsom fusionen sidste år. Og her synes jeg, det er gået utroligt hurtigt med at tænke ’Jutlander’. Altså at tænke os som én virksomhed”, siger Lars Thomsen.

Ud over sit dybe engagement i sin arbejdsplads har Lars Thomsen også passet – og passer – en række tillidsposter, både i den finansielle sektor og uden for. Tidligere i år blev han valgt til formand for Aars Erhvervsråd, og samtidig er han indtrådt i bestyrelsen for Himmerlands Udviklingsråd.

Inden for den finansielle sektor er Lars Thomsen i dag medlem af bestyrelsen for Lokal Puljepension, og han deltager blandt andet i flere forskellige udviklings- og beslutningsfora i Totalkredit som repræsentant for Lokale Pengeinstitutter.

Privatpersonen Lars Thomsen er gift med Vinni, der er skolelærer. De bor i Aars med deres tre børn; Mads på 15, Peter på 12 og Dicte på 9 år. Ud over at følge børnenes idrætsgrene, håndbold, fodbold og svømning, lægger Lars Thomsen vægt på selv at holde sig i form med løb, svømning og badminton – og ikke mindst en udfordrende tur på mountainbike.

Men skal benene hviles, sætter han sig gerne med en god bog. Måske en biografi, en krimi, gerne en roman af Kenn Follet eller faglitteratur om ledelse. Eller et nummer af Illustreret Videnskab Historie.

 

 

 

Bankdirektør i Jutlander Bank, Lars Thomsen, kan 1. august fejre 25 års jubilæum.

20155-07-27  

25 års jubilæum i Jutlander Bank

Afdelingsdirektør Ella Møller, Løvsangervej i Aars, kan lørdag den 1. august fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

Ella Møller, 47, har været afdelingsdirektør i Jutlander Banks Skørping afdeling siden 2013.

Hun blev matematisk student fra Støvring Gymnasium i 1988. Efter et år som au-pair i Schweiz og et år på den etårige HH indledte hun 1. august 1990 sin karriere i den finansielle sektor som elev i Sparekassen Himmerlands privatkundeafdeling i Himmerlandsgade i Aars. Hun har siden da gennemgået en solid teoretisk bankuddannelse suppleret gennem årene med en lang række faglige kurser.

Efter udstået elevtid gjorde hun i de følgende tre år tjeneste som privatkunderådgiver i sparekassens afdelinger i Suldrup, Støvring og til sidst i Arden.

I 1995 vendte Ella Møller tilbage til Aars Privat, hvor hun ud over sin egen kundeportefølje også passede sparekassens relationer til Totalkredit. I samme periode uddannede hun sig til ejendomsmægler.

I 2006 fik Ella Møller sit første lederjob – som afdelingsdirektør i Aalestrup afdeling, hvor hun også fik kunder inden for erhverv og landbrug. Det førte hende i 2010 til en stilling som rådgiver i Erhvervsafdelingen i Aars.

I 2013 fulgte så udnævnelsen til hendes nuværende stilling som afdelingsdirektør i den 10 medarbejdere store afdeling i Skørping, hvor hun både har privat- og erhvervskunder.

I Skørping, hvor Jutlander Bank er det eneste tilbageværende pengeinstitut, sidder Ella Møller desuden med i bestyrelsen for Erhvervsforeningen, hvor hun er kasserer.

Den 47-årige jubilar holder sig i god form, og det har hun altid gjort. Fra barnsben har hun dyrket atletik, og blandt mange titler kan hun smykke sig med et danmarksmesterskab i højdespring, som hun vandt som 12-årig.

I dag står der mountainbike og løb på programmet – med et mål om at gennemføre en halvmaraton, inden hun runder 50.

Privat bor Ella med sin mand Ole og deres to sønner på 14 og 18 år i Aars, hvor hun også har en fortid i Kimbrerfestkomiteen.    

 

 

 

Afdelingsdirektør i Jutlander Bank i Skørping, Ella Møller, kan 1. august fejre 25 års jubilæum.

 

2015-07-03  

Plus til Maiken fra Mariager

”Det er en PLUS”, udbrød Maiken fra Mariager, helt overrumplet, da hun forleden pakkede en sen efter-konfirmationsgave op.

Maiken Duus Hjorth havde fået at vide i telefonen, at hun havde vundet førstepræmien i en konfirmandkonkurrence, arrangeret af Jutlander Bank. Hun var også klar over, at der var tale om en iPhone, da hun kom for at hente sin præmie i bankens afdeling i Mariager. Men at det var topmodellen, der dukkede frem, da hun pakkede gaven op, kom helt uventet.

Og så måtte Maiken give familiens kunderådgiver i Jutlander Bank i Mariager, Anne-Marie Firring Andersen, ret i, at hun med præmien havde opnået en pæn ”forrentning” af de penge, hun havde fået i gave ved sin konfirmation tidligere på året. Gavepengene var sat ind på en konfirmandkonto i banken, og dermed deltog hun automatisk i lodtrækningen om to iPhones.

I mellemtiden havde Maiken glemt alt om konkurrencen, men det blev glæden over at vinde ikke mindre af. Tværtimod.

 

 

 


Maiken Duus Hjorth, konfirmand fra i år, fik sin gevinst overrakt af familiens kunderådgiver i Jutlander Bank i Mariager, Anne-Marie Firring Andersen.

 

2015-06-01  

Open by Night går i gult på Store Torv

Billetter på højkant til sidste runde i Su-Su-Superligaen

En stolt tradition trækkes af stald til Open by Night i Hobro på torsdag. I fællesskab stiller Agri Nord og Jutlander Bank op på Store Torv med levende dyr, sjove aktiviteter og delikate smagsprøver, der alle relaterer sig til landbrugsproduktion.

Men traditionen krydres i år med afsmitning fra de lokale fodboldheltes succes på landets superligastadions i den sæson, der synger på sidste vers. Alle ”officials” fra landbruget og banken vil være klædt i gult, og i en af aftenens konkurrencer er der mulighed for at vinde fire billetter til Hobro IKs kamp mod FCK i sidste superligarunde på søndag i Parken – inklusive bus til København.

Ost, is, pandekager, grill

Det er torsdag den 4. juni, at landbruget indtager byens centrum med køer, heste, grise, får, fjerkræ og andre dyr.

Traditionen tro bliver der rig mulighed for at smage på de produkter, der er resultatet af landmændenes anstrengelser.

Vebbestrup Is dukker op med smagsprøver på deres softice, og Thise Mejeri byder på en bid ost, mens 4H har en stand med pandekage-bagning over bål og bolsje-kogning.

Sidst, men ikke mindst tænder Sparekassens medarbejdere op i grillen og serverer en mundsmag på lækkert oksekød og pølser med et glas vin eller saftevand til.

Aktiviteter

Men arrangementet handler ikke alene om at smage.

Bag det hele ligger et ønske fra landbruget om at komme i dialog med forbrugerne om, hvordan fødevarer bliver til, og hvordan dyrene har det. På torvet bliver der flere aktiviteter. For eksempel kan byboerne prøve at malke en ko, og Jutlander Bank gentager en tidligere succes med en container fyldt med korn. I kornet gemmer sig små ”skatte”, som de børn, der finder dem, kan veksle dem med pose slik.

 

 

 

 

Holdet fra Agri Nord og Jutlander Bank, som står bag dyre-arrangementet på Store Torv, vil trække i Hobro IKs gule farve under Open by Night.

2015-05-10  
Periodemeddelelse 1. januar – 31. marts 2015 for Jutlander Bank >>>>>>  
Toplinjen vokser i Jutlander Bank

Udlånet har stabiliseret sig, og omkostningerne falder

Jutlander Bank kom ud af første kvartal 2015 med et resultat før skat på 92 millioner kroner. Det er dobbelt så højt som året før. Efter skat blev periodens resultat 72 millioner kroner mod 40 millioner i fjor.
”I al ubeskedenhed vil jeg sige, at det er et flot resultat, som viser, at Jutlander Bank er på sporet”, siger bankens ordførende direktør, Per Sønderup.
Han glæder sig især over, at toplinjen vokser i Jutlander Bank. Det gælder gebyrindtjeningen i første kvartal, som er præget i positiv retning af høj aktivitet med konvertering af kunders realkreditlån. Og det gælder renteindtægterne, som er vokset i kraft af vækst i udlån.
Den største del af udlånsvæksten skyldes, at Jutlander Bank ved årsskiftet købte Østjydsk Banks afdelinger i Randers og Gjerlev med 7.000 kunder. Men samtidig har Jutlander Banks øvrige udlån også stabiliseret sig.
Stabiliseret udlån
Jutlander Bank er resultatet af en fusion ved indgangen til 2014 mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro. Vigende udlån var en tendens, begge sparekasser oplevede i årene op til fusionen, og tendensen fortsatte i 2014 – Jutlander Banks første leveår.
”Det er altså nye toner, at både vores gamle kunder og de nye, der kommer til, igen begynder at efterspørge flere lån. De nye toner varsler godt for resten af året”, konstaterer Per Sønderup.
Samtidig med offentliggørelsen af kvartalsresultatet har Jutlander Bank valgt at opjustere forventningerne til hele 2015.
Da bestyrelse og direktion i årsrapporten for 2014 skulle forudse resultatet af bankens primære drift i hele 2015, lød estimatet på et resultat før nedskrivninger, kursreguleringer og skat på mellem 250 og 275 millioner kroner. Efter de positive takter i første kvartal opjusteres forventningerne til et primært driftsresultat for hele året i niveauet 275 til 300 millioner kroner.
Omkostninger faldt
Medvirkende til det gode kvartalsresultat er også, at Jutlander Bank har styr på sine omkostninger.
Udgifterne til personale og administration var 10 millioner kroner lavere i første kvartal 2015 end i samme periode af 2014. Faldet er sket på trods af, at banken ved årsskiftet voksede med 20 medarbejdere fra Østjydsk Bank. 5 millioner af bankens omkostninger på 105 millioner kroner kan henføres til de to overtagne afdelinger i Randers og Gjerlev.
”Vi har haft et rigtigt højt aktivitetsniveau i årets tre første måneder – og det har vi fortsat – så for at nå at behandle alle sagerne har vi været nødt til at øge bemandingen i vores produktionsafdeling. Det har der været luft til i regnskabet, takket være synergieffekterne ved fusionen. Det bekræfter endnu en gang, at fusionen var rigtig”, siger Jutlander Banks ordførende direktør og tilføjer:
”Men at sammenflette to organisationer og samtidig skabe flotte resultater er også kun lykkedes takket være medarbejdernes positive vilje og indstilling til vores fælles virksomhed”, understreger Per Sønderup.
Nedskrivninger
Jutlander Banks nedskrivninger på udlån endte på 50 millioner kroner i første kvartal 2015. Det svarer til et fald på 7 procent i forhold til første kvartal 2014.
”Kvartalsresultatet viser, at vi så at sige har råd til nedskrivninger på det niveau, vi har. Men vi forventer, at faldet i vores nedskrivninger vil fortsætte i resten af 2015.”, siger Per Sønderup.
Solvensfriværdi på 4,2
Jutlander Bank kommer ud af første kvartal med en solvensoverdækning, også kaldet friværdi, på 4,2 procentpoint. Kapitalprocenten ligger på 14,8 procent, og det individuelle solvensbehov er beregnet til 10,6 procent.



 



”Det er nye toner, at både vores gamle kunder og de nye, der kommer til, igen begynder at efterspørge flere lån. De nye toner varsler godt for resten af året”, konstaterer Per Sønderup.
2015-05-10  

Erhvervskunderådgiver i Jutlander Bank i Aalborg

Anders Bauer, 34, er tiltrådt som erhvervskunderådgiver i Jutlander Banks Erhvervscenter Aalborg, som ligger i City Syd.

Anders Bauer, der kommer fra en stilling som ansvarlig for erhvervsområdet i Arbejdernes Landsbank i Aalborg, har flere års erfaring med erhvervskunder – fra forskellige vinkler. Han er oprindeligt uddannet kontorassistent ved Aalborg Kommunes skatteafdeling og kom senere til SKATs afdeling for selvstændigt erhvervsdrivende.

I 2008 valgte Anders Bauer at foretage et karrierehop og søgte ind i Jyske Bank. Efter udstået elevtid kom han til bankens afdeling i Skagen som erhvervskunderådgiver, inden han i 2013 flyttede til Arbejdernes Landsbank i Aalborg.

I sit nye job i Jutlander Bank skal Anders Bauer sammen med fire kolleger i Erhvervscenter Aalborg servicere bankens nuværende og kommende kunder i Storaalborg. Afdelingen flytter sommeren 2016 fra City Syd til et nyopført domicil på Eternitgrunden.

Anders, der er født og opvokset i Skalborg, bor i Aalborg sammen med sin kæreste Jeanet og deres datter på to år. I sin fritid spiller han fodbold i Skalborg Sportsklub.

 

 

Anders Bauer – ny erhvervskunderådgiver i Jutlander Banks Erhvervscenter Aalborg.

Kundemedarbejder i Jutlander Bank i Aars

Anette Danmark, 38, er tiltrådt som privatkundemedarbejder i Jutlander Banks afdeling for kunder, der har bopæl uden for bankens fysiske afdelingsnet: Connect Privat, med base i Aars.

Anette Danmark kommer fra Spar Nord Bank, som har været hendes arbejdsplads, stort set siden hun begyndte som elev i Løgstør i 1997.    

Hendes forløb har bragt hende omkring filialer i Nibe, Støvring og Hadsund, og hun har beskæftiget sig både med privat- og erhvervskunder.

Senest har hun været tilknyttet bankens udlandsafdeling og boliggruppen.

Indimellem har Anette Danmark også snuset til radiograf-uddannelsen på University College Nordjylland.

Privat bor hun i Støvring sammen med sin mand Klaus og deres to sønner på 11 og 13 år.

 

 

Anette Danmark – ny privatkundemedarbejder i Jutlander Banks afdeling Connect Privat med base i Aars.

 

Receptionist i Jutlander Bank i Aars

Anja Søndergaard Nielsen, 35, er tiltrådt som receptionist i Jutlander Banks direktionssekretariat ved bankens hovedsæde i Aars.

Anja Søndergaard Nielsen stammer fra Vindblæs. Efter studentereksamen fra Aars Gymnasium blev hun ansat på Feriecenter Rønbjerg, og her gennemgik hun fra 2000 uddannelsen som receptionist. Hun arbejdede ved feriecenteret frem til 2005. Da flyttede hun med sin mand til hovedstaden, hvor han skulle begynde på Politiskolen.

I de følgende otte år arbejdede Anja Søndergaard som receptionist og supervisor på Skodsborg Kurhotel. I 2013 vendte parret tilbage til Jylland, hvor hun blev ansat som receptionist på hotel Comwell Hvide Hus Aalborg, og han kom til politiet i Hobro.

Parret bor nu i Aars med sønnerne Jonas og Mikkel på 1½ og 5 år.

I sit nye job i Jutlander Bank skal Anja Søndergaard Nielsen sørge for at tage godt imod kunderne i bankens hovedsæde, hvad enten de henvender sig personligt eller telefonisk.   

 

 

Anja Søndergaard Nielsen – tiltrådt som receptionist ved Jutlander Banks hovedsæde i Aars.

Gitte Mark Jensen, 49, er tiltrådt som kreditrådgiver i Jutlander Banks Jura- & inkassofunktion i bankens kreditafdeling ved hovedsædet i Aars.

Gitte Mark Jensen, der kommer fra en stilling som privatkunderådgiver i Danske Bank i Aars, har tidligere arbejdet i EBH Banks Finansservice i Fjerritslev.

Hun er oprindeligt uddannet i Provinsbanken i Odense, men flyttede i 1988 til bankens afdeling i Løgstør. I 1995 skiftede hun til EBH, der i 2008 blev overtaget af Finansiel Stabilitet, som dermed blev Gitte Mark Jensens arbejdsgiver. I 2011 fik hun ansættelse i Danske Bank i Aars.

I sit nye job i Jutlander Bank skal Gitte Mark Jensen sammen med sine kolleger i bankens Jura- & inkassofunktion i Aars bidrage til at finde konstruktive løsninger for de af bankens kunder, som har pådraget sig økonomiske skrammer.

Privat bor Gitte sammen med sin mand og deres tre børn i Fjerritslev. I sin fritid dyrker hun løb og overvejer at gentage sin bedrift fra 2011, hvor hun gennemførte et maratonløb i Hamborg.

 

 

Gitte Mark Jensen – ny kreditrådgiver i Jutlander Bank.

Landbrugskunderådgiver i Jutlander Bank i Hobro

Jane Møller Jakobsen, 52, er tiltrådt som landbrugskunderådgiver i Jutlander Banks Landbrugscenter Hobro.

Jane Møller Jakobsen, der kommer fra en stilling som rådgiver ved Spar Nord Banks Landbrugscenter Himmerland i Støvring, har lang erfaring med rådgivning af erhvervs- og landbrugskunder.

Hun er født og opvokset i Mejlby ved Randers, blev udlært i Andelskassen i Harridslev, og efter et par år i Aktivbanken i Randers skiftede hun til Jyske Bank, hvor hun bl.a. var afdelingsdirektør i Hinnerup og erhvervskunderådgiver i Erhverv Aarhus. I 2004 var Jane Møller Jakobsen med til at starte en afdeling af SparBank Vest i Randers, og i 2007 kom hun til Østjydsk Bank, hvor hun blandt andet sad i bankens afdeling for store erhvervskunder.

I sit nye job i Jutlander Bank skal Jane Møller Jakobsen sammen med seks kolleger i Landbrugscenter Hobro servicere landbrugskunderne i bankens syd- og østlige område.

Jane bor sammen med sin mand Steffen i Spentrup. Blandt deres fritidsinteresser er campinglivets glæder.

 

 

Jane Møller Jakobsen – ny kunderådgiver i Jutlander Banks Landbrugscenter Hobro.

 

Driftsmedarbejder ved Jutlander Banks IT-afdeling

Lars Høholt, Aars, er tiltrådt som IT-driftsmedarbejder ved Jutlander Banks IT-afdeling i Hobro.

55-årige Lars Høholt blev oprindeligt ansat som elev i Sparekassen Himmerland tilbage i 1979. Nogle år efter sin udnævnelse til assistent kom han til sparekassens Regnskabs- og EDB-afdeling. Interessen for IT førte ham i 1988 til Danske Bank i Brabrand som systemkonstruktør.

IT arbejdede han også med senere i Sammenslutningen af Danske Andelskasser og fra 1996 også i Sparekassen Farsø, hvor han var system-, netværks- og databaseadministrator. I februar 2013 skiftede Lars til Kimbrer Computer i Aars.

I sin nye stilling i Jutlander Bank indgår han i bankens 14 m/k store IT-afdeling.

Lars Høholt, der er født og opvokset i Haubro, er bosiddende i Farsø sammen med sin hustru Helle. I sin fritid er han blandt andet målmandstræner i Farsø. Han har selv en fortid som halvprofessionel fodboldspiller i Herning Fremad midt i 80’erne.

 

 

Lars Høholt – ny driftsmedarbejder i Jutlander Banks IT-afdeling.

 

 

Kasserer i Jutlander Bank i Aalborg
Pia Jakobsen, 45, er tiltrådt som kasserer i Jutlander Banks Nytorv afdeling i Aalborg.
Pia Jakobsen, der er født og opvokset i Nørresundby, er oprindeligt uddannet kontorassistent ved Nissan i Aalborg. I en årrække arbejdede hun ved Sonofon, indtil den afdeling, hun arbejdede i, skulle flytte fra den nordjyske hovedstad til København. Derfor søgte hun ind ved Miljøcenter Nordjylland som sekretær og bogholder.
I 2006 skiftede hun til Nørresundby Bank, hvor hun i de fleste af årene arbejdede som kasserer i bankens afdeling i Vestbjerg.
I sit nye job i Jutlander Bank skal hun, ud over at tage godt imod kunderne i Nytorv afdeling, også løse administrative opgaver.
Pia Jakobsen bor i Nørresundby med sin mand og deres to børn på 17 og 20.



 

Pia Jakobsen – ny kasserer i Jutlander Banks Nytorv afdeling i Aalborg.
Erhvervskunderådgiver i Jutlander Bank i Aars
René Bloksgaard-Samuelsen, 35, er tiltrådt som erhvervskunderådgiver ved Jutlander Banks Erhvervscenter Aars.
René Bloksgaard-Samuelsen, kommer fra en stilling som erhvervskunderådgiver i Spar Nord Banks Erhvervscenter Vesthimmerland i Aars.
René er født og opvokset i Aars. Han er oprindeligt uddannet ved Danogips i Hobro som økonomiassistent, og som sådan blev han i 2002 ansat hos Lyngsøe Systems i Aars. Fire år senere fik han en traineestilling i den finansielle sektor, og siden har han virket som investeringsrådgiver og erhvervskunderådgiver.
I mellemtiden har han bestået HD i regnskab og økonomistyring og behersker således rådgivning af erhvervskunder både i teori og i praksis.
I sit nye job som erhvervskunderådgiver i Jutlander Bank får han til opgave at servicere nye og eksisterende kunder i Erhvervscenter Aars, der ligger i bankens hovedsæde på Markedsvej i Aars.
Privat bor René i Aars med sin kone Marie-Louise og døtrene Lucia og Livia på 3 og 1 år. I fritiden spiller han tennis på førsteholdet i Aars Tennisklub.
 

 

René Bloksgaard-Samuelsen – ny kunderådgiver ved Jutlander Banks Erhvervscenter Aars.

Privatkunderådgiver i Jutlander Bank i Aars
Tina Heidmann Lyhne, 41, er tiltrådt som privatkunderådgiver i Jutlander Banks afdeling for kunder, der har bopæl uden for bankens fysiske afdelingsnet: Connect Privat, med base i Aars.
Tina Lyhne har senest arbejdet med private banking i Danske Bank i Aalborg. Hun er født og opvokset i Bindslev i Vendsyssel, blev antaget som elev i 1992 i Spar Nord Bank i Hjørring, fortsatte som privatkunderådgiver i Skagen, inden hun kom til handelsafdelingen i Aalborg. I en periode virkede hun desuden som leder af filialen i Skørping.
I 2006 flyttede Tina Lyhne til Jyske Bank som investeringsrådgiver, inden hun i 2008 skiftede til Danske Bank.
I sin nye stilling i Jutlander Bank overtager Tina Lyhne rådgivningen af nogle afdelingens eksisterende kunder, men hun er også udset til at skulle tage godt imod nogle af de nye kunder, som Connect Privat løbende beriges med.
Privat bor Tina Lyhne i Gistrup sammen med ægtefællen Mads og deres to sønner på 8 og 10 år.
Badminton og løb er blandt hendes fritidsinteresser.
 

 

Tina Heidmann Lyhne – ny privatkunderådgiver i Jutlander Banks afdeling Connect Privat med base i Aars.

2015-3-20

 

Ny souschef i Jutlander Banks Landbrugscenter Aars

Leif Søndergaard, Valsgård, er netop tiltrådt i Jutlander Banks Landbrugscenter Aars for at blive souschef for afdelingsdirektør Birgit Jakobsen.

47-årige Leif Søndergaard, der er født og opvokset på et landbrug i Brøndum ved Hobro, begyndte i 1987 som elev i Himmerlandsbanken i Hobro, og her forsatte han efter endt uddannelse som privatkunderådgiver. Da banken i Hobro i 1993 blev overtaget af Spar Nord, skiftede Leif Søndergaard til erhvervsområdet, og lige siden har han beskæftiget sig med rådgivning af erhvervs- og landbrugskunder.
I 2000 flyttede Leif Søndergaard til en stilling som landbrugskundechef ved Nykredits landbrugsafdeling i Aalborg, men i de seneste 10 år har han været ansat i Andelskassen og Danske Andelskassers Bank, senest som erhvervskundechef og souschef i Region Østhimmerland, hvor hans egne kunder primært har været inden for landbrug.
Den nye souschef i Jutlander Banks Landbrugscenter Aars bor i Valsgård sammen med sin samlever Rikke og parrets datter på fem år, Sille.
I fritiden er Leif Søndergaard i dag en engageret golfspiller. Tidligere har han dyrket ”al sport med en bold”, og han har i en femårig periode været formand for Hobro Badmintonklub.
 

 


Leif Søndergaard – er tiltrådt som souschef i Jutlander Banks Landbrugscenter Aars
 

2015-03-15  
Et nyvalg og 20 genvalg i Jutlander Bank

GENERALFORSAMLING: Repræsentantskab blev udvidet

26 kandidater var stillet op til 21 ledige pladser ved valget til repræsentantskabet i Jutlander Bank, da banken onsdag aften holdt generalforsamling. Nu foreligger resultatet af afstemningen: Ét nyvalg og 20 genvalg.
Inden valghandlingen havde generalforsamlingen besluttet at ændre i bestemmelserne i bankens vedtægter for, hvor mange medlemmer der skal være i repræsentantskabet i de kommende år.
Jutlander Banks vedtægter blev skrevet som led i fusionsforberedelserne mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, som trådte i kraft i januar 2014. Og de oprindelige vedtægter bestemte, at antallet gradvis skulle skæres ned fra sammenlagt 106 medlemmer til 75 frem mod 2018.
Udvidelse
”Formålet med fusionen var jo generelt at høste synergieffekter og reducere omkostninger, og derfor virkede det dengang logisk, at vi også skulle skære ned i antallet af repræsentantskabsmedlemmer,” forklarer Finn H. Mathiassen, der er for mand for bestyrelsen i Jutlander Bank.
”Men vi har altså nu et korps på godt 100 – ulønnede – ambassadører og inspiratorer for vores virksomhed, så i dag forekommer det helt forkert at støde over en fjerdedel af dem fra os,” siger formanden, der peger på, at repræsentantskabet blandt andet har bidraget til bankens igangværende strategi-proces.
Efter vedtægtsændringen vil Jutlander Banks repræsentantskab fra og med den ordinære generalforsamling i 2018 bestå af 103 medlemmer. 62 medlemmer vælges af generalforsamlingen og 36 medlemmer vælges på aktionærmøder, herunder 2 medlemmer i en nyoprettet Randers-kreds. Jutlander Bank rykkede i januar i år til Randers med overtagelsen af Østjydsk Banks afdeling i landets sjettestørste by.
Desuden udpeger Fonden for Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro Fonden henholdsvis tre og to medlemmer til bankens repræsentantskab.

Valgresultatet
Nyvalgt blev:
Direktør Carsten Højriis, Roskilde
Genvalgt blev:
Gårdejer Torben Andersen, Hobro
Forretningsindehaver Bent Bjørn, Hobro
Slagtermester Jens Carlsen, Støvring
Gårdejer Kristian Haldrup, Løgstør
Salgschef Benny Henrik Hansen, Løgstør
Forsikringsudviklingschef Thorkild Neesgaard Hansen, Aars
Kontorassistent Vibeke Libach Justesen, Hobro
Tømrermester Hans Jørgen Borup Kastberg, Aars
Gårdejer Ulrik Thimm Krogsgaard, Løgstør
Kontorassistent Anna-Lise Lassen, Hobro
Ledende overlæge Hans Madsen, Aalborg
Direktør Claus René Nielsen, Hobro
Radiotekniker Hans Jørgen Nielsen, Hobro
Murermester Peter Nielsen, Nibe
Tandlæge Jette Nykjær, Aars
Vognmand Poul Eli Nymann, Skørping
Butiksindehaver Jette Rabøl Pedersen, Nørager
Fhv. gårdejer Jens Chr. Poulsen, Aars
Gårdejer Jens Agner Rasmussen, Havndal
Centerleder Poul Søndberg, Hobro




 


Bestyrelsesformand Finn H. Mathiassen: ”Vi har et korps på godt 100 – ulønnede – ambassadører for vores virksomhed, så i dag forekommer det helt forkert at støde over en fjerdedel af dem fra os.”

2015-03-13

 

Ny souschef i Jutlander Banks Landbrugscenter Hobro

Henrik Broe Lind Aagaard, Hobro, er netop tiltrådt i Jutlander Banks Landbrugscenter Hobro for at blive souschef for afdelingsdirektør Finn E. Sørensen.

48-årige Henrik Aagaard, der er født og opvokset i Harboøre, begyndte umiddelbart efter handelsskolen som elev i Varde Bank i Esbjerg, og gennem det meste af sit professionelle virke har han arbejdet med rådgivning af erhvervskunder og kreditvurdering.

I Jutlander Bank bliver hans primære opgave at hjælpe landbrugskunder med at finde økonomiske løsninger i en tid, hvor landbruget ikke ligefrem er begunstiget af konjunkturerne på verdensmarkedet.

Henrik Aagaard kommer fra en stilling som erhvervskundechef i Andelskassens Erhvervscenter Syd- og Vestjylland, hvor han siden 2010 har været fagansvarlig for landbrug i regionen.

I perioden 1992-1996 var Henrik Aagaard med til at afvikle Varde Bank, og i mellemtiden har karrieren bragt ham omkring Jyske Bank, Ringkjøbing Landbobank og Østjydsk Bank. Med undtagelse af et par år som afdelingsdirektør i en privatkundeafdeling i Holstebro har han i alle sine jobfunktioner arbejdet med rådgivning af erhvervs- og landbrugskunder.

Privat bor Henrik Aagaard med sin hustru i Hobro, hvor han er medlem af bestyrelsen for Hobro Efterskole og medlem af Lions Club Hobro samt af Rebildhus Vinklub. Desuden er han aktiv motionscyklist, bridgespiller og motorcyklist.   

 



 

Henrik Broe Lind Aagaard – tiltrådt som souschef i Jutlander Banks Landbrugscenter Hobro.

2015-03-05  

Ny privatkunderådgiver i Jutlander Bank

Louise Mari Kjeldgaard er tiltrådt som privatkunderådgiver i Jutlander Banks Privatkundeafdeling i Hobro.

29-årige Louise Mari Kjeldgaard begyndte som elev i Østjydsk Bank i Mariager i 2006 og har, siden hun blev udlært i 2008, arbejdet som privatkunderådgiver i bankens afdeling i Hobro. Her har hun opbygget en stor kundekreds og har været afdelingens pensionsansvarlige.

Louise, der bor i Hobro, har et stort netværk i byen, blandt andet takket være sit dybe engagement i JCI Mariagerfjord (Junior Chamber), som hun har været medlem af siden 2009. Sidste år var hun lokalformand, og i år virker hun som assistent for landsformanden.

I sin øvrige fritid dyrker hun spinning og styrketræning.

 

2015-02-16  
        
Årsrapport 2014.pdf       Selskabsmeddelelse nr 3-2015.pdf

 
 
Jutlander Bank præsenterer overskud på 72 millioner

Den primære indtjening overgik forventningerne i bankens første leveår

Jutlander Bank er kommet fint fra start. Fusionsbanken, som mandag præsenterede sin første årsrapport, kom ud med et årsresultat på 76 millioner kroner før skat, og 72 millioner efter skat.
Det anses for tilfredsstillende set i lyset af, at vi har haft fusionsomkostninger for cirka 30 millioner kroner, og at de svære tider specielt for landbruget betyder, at vi fortsat har høje nedskrivninger på vores udlån, konstaterer Jutlander Bank i sin ledelsesberetning for 2014.
Bankens toplinje har det godt. Indtjeningen på den primære drift nåede op på 277 millioner kroner. Det er væsentligt højere end de forventninger, banken tidligere har meldt ud både i første kvartal og efter tredjekvartalsregnskabet, hvor forventningerne blev opjusteret til intervallet 250-265 millioner kroner.
Maskinrummet fungerer
”Det viser, at vores maskinrum fungerer rigtigt”, siger ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup:
”Vi har været igennem et år, hvor fusionen har fyldt meget. Vi har brugt både mange penge og store menneskelige ressourcer på at bygge vores nye bank. Alligevel har vores primære forretning overgået de forventninger, vi mente var realistiske for et år siden. Det er et sundhedstegn”, siger Per Sønderup.
Nedskrivninger skæmmer resultatet
Indtjeningen fra den primære drift er resultatet før udgifter til sektorløsninger, kursreguleringer og nedskrivninger. Og det er netop omfanget af nedskrivninger, der trækker ned i bankens endelige resultat.
Jutlander Banks samlede tab og nedskrivninger i 2014 endte på 261 millioner kroner. I det tal er inkluderet, at banken har fulgt de signaler, som Finanstilsynet udsendte i sit såkaldte julebrev. Her blev landets pengeinstitutter bedt om at tage højde for de økonomiske udfordringer, som dansk landbrug stod over for ved indgangen til 2015. Derfor besluttede Jutlander Bank at lægge en yderligere nedskrivning på landbrugskunder ind i sin årsrapport for 2014 – en gruppevis nedskrivning på 37 millioner kroner.
Af bankens udlån og garantier udgør landbruget 14,8 procent. Det skal ses i forhold til, at branchen tegner sig for cirka 114 millioner af Jutlander Banks samlede tab og nedskrivninger på 261 millioner kroner i 2014 – svarende til cirka 44 procent.
412 mio. kr. til statskassen
I 2014 har mange af Jutlander Banks kunder taget imod statens tilbud om en skatterabat til dem, der omlægger deres kapitalpension til en ny aldersopsparing. De kunder, der siger ja tak til skatterabatten, afregner afgiften til staten nu i stedet for at vente til deres pensionsalder. Indeståendet på den nye aldersopsparing bliver tilsvarende lavere, end det var på kapitalpensionen. På den konto har Jutlander Banks kunder samlet afregnet afgift til staten for 412 millioner kroner i 2014.
”Over 400 millioner kroner er altså flyttet over i statskassen fra kundernes indlån og værdipapirdepoter i Jutlander Bank. Ikke desto mindre har vores forretningsomfang holdt sig stabilt gennem 2014,” siger Per Sønderup.
Forretningsomfanget var på årets første dag 28,7 milliarder kroner, og på årets sidste dag lå det på 28,6 milliarder, fordelt med udlån for 8,3 milliarder, indlån for 10,9 milliarder, garantier for 2 milliarder og kundedepoter for 7,8 milliarder kroner. I løbet af året er udlån faldet med 0,4 milliarder, mens værdien af kundedepoter er steget med 0,3 milliarder kroner.
Mere på skovlen
Forholdet mellem udlån og indlån er sådan, at for hver gang en kunde har sat en krone ind på en konto i Jutlander Bank, har banken kun lånt 76 øre ud.
”Det er medvirkende til, at vi har vores likviditet i orden. Vi har med andre ord plads til meget mere på skovlen på udlånssiden”, konstaterer Per Sønderup, der dog erkender, at den begrænsede efterspørgsel efter nye lån og det meget lave renteniveau er en udfordring for den finansielle sektors indtjeningsmuligheder.
Vækst er derfor en del af den strategiplan, som bankens bestyrelse i januar 2015 godkendte rammerne for, og som bankens ledelse og medarbejdere i disse måneder arbejder på at gøre operativ. Målet er, at Jutlander Bank inden udgangen af 2020 opnår en vækst på nettorente- og gebyrindtægterne på 20 procent, en årlig egenkapitalforrentning på 8 - 10 procent efter skat samt en indtjening pr. omkostningskrone på 2.
Solvens
Bankens individuelle solvensbehov er opgjort til 11,4 procent ultimo 2014, mens den faktiske kapitalprocent ligger på 16,8 procent. Banken har altså 5,4 procentpoint i solvensfriværdi. Det er bankens mål, at kapitalprocenten som minimum skal være 3 procentpoint højere end det individuelle solvensbehov.
Ved årsskiftet overtog Jutlander Bank to afdelinger fra Østjydsk Bank, Randers og Gjerlev, og det reducerede pr. 1. januar 2015 solvensbufferen til omkring 3,8 procentpoint.
”Men vores kapitalforhold kan stadig fuldt ud dække de risici, der følger af bankens nuværende forretningsomfang, og der er også mulighed for at udvide forretningsomfanget i de kommende år”, siger ordførende direktør Per Sønderup.
Udbytte
Til bankens generalforsamling, der holdes 11. marts i Hobro, indstiller bestyrelsen, at der udbetales udbytte til aktionærerne på 2,5 kroner pr. aktie, svarende til 30 procent af årets resultat efter skat.



 


”Vores toplinje viser, at maskinrummet fungerer rigtigt”, siger ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup.

2015-01-20

 

Jubilar i Jutlander Bank

Kundemedarbejder Birthe Libak Nielsen, Hobro, kan 1. februar fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

Birthe er født og opvokset i Hobro, hvor hun blev student fra Hobro Gymnasium i 1979. Umiddelbart derefter blev hun ansat som elev i Himmerlandsbanken i Hobro, hvor hun arbejdede frem til 1987. Da flyttede hun med sin mand til København og fik ansættelse i en afdeling af SJL Banken. Da filialen nogen tid efter blev solgt, havde Birthe Libak nu Alm. Brand Bank som arbejdsgiver, indtil hun i begyndelsen af 1990 vendte tilbage til hjembyen og fik job som privatkunderådgiver i Sparekassen Hobro.

I de første år bestred jubilaren forskellige funktioner i sparekassens hovedkontor på Store Torv i Hobro, men fra 1994 var hun fast knyttet til sparekassens boligafdeling. Siden fusionen med Sparekassen Himmerland til Jutlander Bank for et år siden har Birthe siddet i bankens fælles backoffice-afdeling, der til huse i Områdecenter Hobro på Store Torv, og her arbejder hun fortsat hovedsagelig med boligsager.

Siden sin hjemkomst til Hobro i 1990 har Birthe spillet badminton, og hele familien – Birthe, hendes mand Leo og deres to nu voksne døtre Mette og Anne – har en stor passion for skiløb. Familien har gennem årene været meget aktiv i Hobro Skiklub, og i mange år har de fleste af familiens ferier været henlagt til Europas skiløjper.

 

 

 

 


Birthe Libak Nielsen – 25 år i Sparekassen Hobro og Jutlander Bank.

2015-01-26  

Ny souschef i Jutlander Banks Fjernservice

Torben Bloch-Nielsen, 48, er tiltrådt som souschef i Jutlander Banks afdeling ’Fjernservice Privat’. Dermed har afdelingen fået en souschef, som ikke alene har lang erfaring med rådgivning af privatkunder; gennem 12 år har han også haft som sin hovedopgave at servicere fjernkunder i hele landet.

Torben Bloch-Nielsen var i 2002 med til at starte Sparekassen Farsøs afdeling i Aalborg op – en afdeling, der netop havde til opgave at indlede kundeforhold over hele landet. I de følgende år var han med til at etablere lignede afdelinger i Viborg og Aarhus. Efter at Sparekassen Farsø blev overtaget af Den Jyske Sparekasse i 2012, blev han afdelingsdirektør i Aalborg.

Torben Bloch-Nielsens karriere i den finansielle sektor begyndte med en elevplads i Provinsbanken i Aalborg-området tilbage i 1987, men hans professionelle løbebane bragte ham op gennem 90’erne uden for bankverdenen. Han er uddannet ejendomsmægler og har i en årrække arbejdet i Nykredit. Desuden har han været vurderingsmand for Totalkredit.

Torben er 48 år og bosiddende i Støvring, men træffes også jævnligt i Farsø, hvor hans kæreste har sin bopæl. I sin fritid spiller han badminton på danmarksserie-niveau, og så er han – med egne ord – golftosset.

 

 

Torben Bloch-Nielsen – ny souschef i Jutlander Banks afdeling ’Fjernservice Privat’.

2015-01-05  

Aars-unge på central post

UDNÆVNELSE: Fra pensionschef til HR-chef i Jutlander Bank

Da Claus Johansen i marts 2012 satte sig i stolen som pensionschef i Sparekassen Himmerland, stod det ingen steder skrevet, at hans karriere få år senere skulle drejes i en helt anden retning. Men sådan blev det. Pr. 1. januar 2015 er den 35-årige Claus Johansen udnævnt til HR-chef i Jutlander Bank.

På den centrale post afløser han Bent Fog Svendsen, der netop er gået på pension efter 35 års virke for Sparekassen Himmerland og – efter fusionen med Sparekassen Hobro for et år siden – Jutlander Bank. Samtidig indtræder Claus Johansen i bankens otte medlemmer store ledergruppe.

I det seneste års tid har Claus Johansen stået i lære som HR-chef hos sin forgænger, men indsigt i og erfaring med personaleområdet har han selv tilegnet sig gennem adskillige år, blandt andet gennem fire år som tillidsmand og fællestillidsmand i Sparekassen Himmerland.  

Barn af Himmerland

Claus Johansen er født i sin nuværende hjemby Aars, men et halvt år gammel flyttede han med sine forældre til Aalestrup. Her havde han hele sin opvækst med skolegang på Aalestrup Kommuneskole og Aalestrup Realskole. Efter at have taget studentereksamen fra Handelsskolen i Aars arbejdede han et år i Norge på Hotel Lysebu – lige oven for det berømte skianlæg på Holmenkollen.

Claus vendte hjem til Aars 1. august 1999 for at begynde som elev i Sparekassen Himmerland. Efter endt uddannelse virkede han først som privatkunderådgiver i Aars og fra 2004 som souschef i sparekassens Aalestrup-afdeling. Sideløbende uddannede han sig til eksamineret pensionsrådgiver, hvilket i 2008 bragte ham til den centrale pensionsafdeling i Aars, hvor han i 2012 satte sig i chefstolen.

Fusion betød nyt ansvarsområde   

I efteråret 2013 begyndte fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro at tage form, og i den forbindelse blev Claus Johansen tilknyttet projektledelsen. Han deltog i arbejdet med at samle og strukturere fusionsbanken, der blev en realitet i de første dage af januar 2014, og det var i den proces, at planen blev lagt for hans senere overtagelse af HR-ansvaret i hele Jutlander Bank.

Som tidligere tillidsmand har han fokus på, at HR ikke kun betyder at administrere, men i højere grad drejer sig om at skabe de rigtige rammer for at fastholde nuværende personale og rekruttere nye medarbejdere. 

HR-chefen privat

Claus Johansen har boet i Aars, siden han blev sparekasseelev i 1999, og det var i sparekassen, at han for 12 år siden ”rekrutterede” sin samlever Pernille, der er kundemedarbejder i Jutlander Banks privatkundeafdeling i Aars.

Parrets to sønner, Andreas på 5 og Mathias på 9, er fulgt i fars fodspor, hvad interessen for håndbold angår. Claus har selv spillet håndbold, siden han med egne ord var ”en lille purk”, og i dag er han næstformand i Aars Håndboldklub. Som aktiv spiller han kun lidt hyggebold, så de fleste af de timer, han bruger i håndboldhallen, foregår på sidelinjen som tilskuer, når hans egne drenges hold er på banen. Derudover fungerer Claus som sekretær og tidtager ved Team Vesthimmerlands hjemmekampe.

420 medarbejdere

Som HR-chef i Jutlander Bank skal Claus Johansen nu kompetenceudvikle nogle flere ”spillere”, end der er plads til på et håndboldhold.

Banken med hovedsæde i Aars har 22 afdelinger fra Aalborg i nord til Aarhus i syd med i alt cirka 420 medarbejdere, hvoraf 100 arbejder ved hovedsædet. Der sker løbende ændringer i personalestaben, senest da Jutlander Bank pr. 1. januar 2015 overtog 20 medarbejdere i Gjerlev og Randers fra Østjydsk Bank.

 .


 

Claus Johansen – tiltrådt som HR-chef i Jutlander Bank.