Nyt i Fyrkatspillet
www.ihobro.dk

Til forsiden ihobro.dk Foto album fra 2009 til nu >>>> Nyheds Arkivet www.fyrkatspillet.dk
2018-11-29  
FORORD TIL JULESPILLET
Flid, sved og målrettethed

Af Per Sønderup,
ordførende direktør
i Jutlander Bank

”Kan I ikke se nogen nisser? Så er det, fordi I ikke tror på dem.”

Sådan lyder en replik i slutningen af dette års julespil på Hobro Theater.
Og det er egentlig meget underfundigt. Når man tænker nærmere efter, er der jo en hel masse ting her i tilværelsen, man kun kan få øje på, hvis man ønsker at se dem.
Man kan vælge at være sur for en sikkerheds skyld og vælge at vende det blinde øje til de ting, der lykkes. Eller man kan vælge at gøre det modsatte.
Jeg hørte for nylig et foredrag af en mand, der som voksen var blevet blind. ”Det handler om indstilling”, hed foredraget, der kredsede om, at vi skal lade være med at bruge vores energi på at ærgre os over alt det, vi ikke har, ikke kan, ikke når, ikke får …
Vi skal derimod blive gode til at få øje på alt det, som vi hver især og i fællesskab rent faktisk kan.
Som hovedsponsor fra allerførste færd både for vikingespillet på Fyrkat for 30 år siden og Fyrkatspillets julespil på Hobro Theater for 10 år siden er det en fornøjelse for os i Jutlander Bank at være vidner til, hvordan alle de gode folk bag både vikingespil og julespil altid fokuserer på alt det, som de kan. Visioner har de haft. Og med flid, sved og målrettethed har de hver især og i fællesskab år efter år forvandlet visionen til den ene gode forestilling efter den anden. Til glæde for deres publikum.
Det har vi prøvet at kopiere i Jutlander Bank. Vores vision er at være Danmarks mest personlige og mest tilgængelige bank. Det arbejder vi med at være hver eneste dag; med flid, sved og målrettethed. Til glæde for vores kunder.
Denne vinter hedder julespillet ”En Gyselig Jul”. Jeg håber, at nisserne, inden spillet er omme, vil vise sig for dem, der tror på dem, og at nisserne får held med at forvandle gys til glæde.
Med disse ord vil jeg ønske publikum en glædelig jul.
God fornøjelse med årets julespil!

********************************************************
Af Instruktør Nynne Karen Nørlund Steenild

Kære publikum. Rigtig hjertelig velkommen til Fyrkatspillets Juleforestilling 2018 En gyselig Jul
Skrevet af forfatter Jørgen W. Larsen
og musik af Camilla Overgaard Rasmussen


Jeg håber, at denne gyser komedie, vil få grinet og julestemningen frem, når de dansende nissehuer er på spil hos familien Bie, gadebørnene og de unge piger, der alle prøver at finde den gode julestemning frem, selvom nogle sære ulykker rammer den lille by. Hvorfor drages lærer Johansen af højder? Hvem er de fremmede der kommer til byen, Kan betjent Larsen holde styr på det hele og bliver det Jul i den lille by?
Læn Jer tilbage i sæderne på det smukke gamle Hobro Theater og nyd forestillingen med nyskrevet musik af Camilla Overgaard Rasmussen og flotte kulisser af Kristina Thomsen .
Rigtig god fornøjelse
MVH Instruktør Nynne Karen Nørlund SteenildOrdførende direktør Per Sønderup, Jutlander Bank:
2018-11-01  
Pressetekst Fyrkatspillet
Amatørteatret Fyrkatspillet opsætter i år juleforestillingen ”En Gyselig Jul”

Amatørteatret Fyrkatspillet opsætter i år juleforestillingen ”En Gyselig Jul” af Jørgen W. Larsen. Forestillingen instrueres af instruktør Nynne Karen Nørlund Steenild. Musikken i forestillingen skrives og akkompagneres af sangskriver og guitarist, Camilla Overgaard Rasmussen, som er kandidatstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Forestillingen byder på en god blanding af gys, humor og julestemning.
Fyrkatspillet opfører juleforestilling nr 11 på Hobro Theater med premiere lørdag, den 1. december kl 14.00..
Spillet er rigtig glad for samarbejdet med de studerende på Musikkonservatoriet i Aarhus. Det har gennem mange år vist sig at være godt for Fyrkatspillets forestilling og for de musikstuderende, som samtidig får udfyldt en opgave i forbindelse med musikstudiet på Musikkonservatoriet.
Nynne Karen Nørlund Steenild føler også , at det er et frisk pust for en instruktør, at prøve kræfter med den musikstuderende. Camilla spiller også på klaveret til nogle af de gamle evergreens fra tidligere forestillinger.
Med venlig hilsen
Camilla Overgaard Rasmussen og Jytte Frederiksen
Amatørteatret Fyrkatspillet

Nynne Karen Nørlund Steenild
2018-10-20  
Klar til et gyseligt julespil

Nu starter billetsalget til den 11. juleforestilling på Hobro Theater
Manuskriptet er klart, og øve-aftenerne er i fuld gang for de amatørskuespillere, der skal på scenen, når tæppet lørdag den 1. december går til premieren på årets julespil på Hobro Theater. Og nu er billetsalget også begyndt.


Det er 11. gang, folkene bag Fyrkatspillet op til jul er trukket inden døre på Hobro Theater, og siden 2010 har stykket været skrevet af Jørgen W. Larsen fra Aalborg Teater. Han har hvert år bygget handlingen op omkring autentiske, historiske personer og begivenheder i Hobro – og tilsat den lige dele drama, humor og fri fantasi.
Tilbage i 2010 udspillede handlingen sig midt i 1800-tallet, hvor bryggeriet, jernbanen og sparekassen kom til byen. Siden er forfatteren krøbet op igennem historien, og i år foregår handlingen omkring 1930. Forud har forfatteren fået inspiration fra Fyrkatspillets historiegruppe, bestående af Gerhard Schoop, Jenny Lyngaa, Preben Andreasen og Søren Bragh Frederiksen til forestillingen, der har fået titlen ”En gyselig Jul”.
Nye ansigter
Fyrkatspillets formand fortæller, at der blandt skuespillerne fortsat er kendte ansigter med fra tidligere forestillinger på Hobro Theater og i langhuset på Fyrkat, men at der også løbende kommer nye ansigter til.
”Interessen for at være med har været stor i år”, siger Jytte Frederiksen.
Nynne Karen Nørlund Steenild er ny i rollen som instruktør, og musikken leveres også af et nyt bekendtskab, nemlig Camilla Overgaard Rasmussen, der er studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium. Hun trakterer både klaver og guitar til forestillingen.
Billetter til ”En gyselig Jul” sælges på biblioteker i Mariagerfjord Kommune og på Fyrkatspillets egen hjemmeside.

.

Nu er årets banner klar til at bliver sat op på det runde hjørne på Hobro Theater. Her vises det frem af, fra venstre, Olga Shapoval Ginnerup, der spiller med i forestillingen, Carsten Brandt Andersen, der er underdirektør hos spillets hovedsponsor, Jutlander Bank i Hobro, Tommy Egelund fra Mariagerfjords team VAKS, der hjælper Fyrkatspillet med praktiske gøremål, Jette Rask, der står for billetsalget, og spillets formand, Jytte Frederiksen.
2018-08-24  
Dramaskole

Har du en skuespiller i maven, så er Fyrkatspillets dramaskole noget for dig!

Har du lyst til at lave teater, så har Fyrkatspillets dramaskole et fantastisk godt tilbud til dig, hvor en professionel skuespiller afholder intensive weekend workshops.

Teatret er en fantastisk verden, hvor alt kan ske. I dramaskolen vil vi arbejde med at udforske de mange muligheder gennem nogle enkle, legende og sjove øvelser. Øvelser, der samler gruppen, samtidig med at den enkelte deltager udfolder sit eget helt unikke talent. Gennem lysten og glæden i arbejdet styrkes indlevelsesevnen, koncentrationen og nærværet, samtidig med at man i mødet med de andre styrker evnen til samarbejde og refleksion.

Dramaskolens underviser er den professionelle skuespiller Mette Frank. Mette er uddannet fra Statens Teaterskole i 1998. Hun har medvirket i forskellige TV-produktioner, bl.a. ”Dicte III”, “Banken”, “Badehotellet”, “Lykke” og “Klovn”. Mette har desuden optrådt på b.la. Det Kongelige Teater, Aalborg Teater, Aarhus Teater samt på mindre scener rundt om i landet.

Mette underviser på kulturskolerne i Gentofte kommune og har desuden undervist i drama i modtagerklasser i Gentofte kommune, samt i sociodrama for uledsagede mindreårige flygtningebørn. Hun har desuden fra 2012–2016 været fast underviser på Glad Teater, som består af skuespillere med særlige behov.

Dramaskolen er gratis for børn og unge (10-25 år), der deltager aktivt som skuespillere i Amatørteatret. Andre børn og unge er også meget velkomne mod betaling kr. 400 for både for efterårssæssonen). Beløbet skal betales ved tilmeldingen.

Eleverne skal medbringe en flaske drikkelse/vand og være iklædt behageligt tøj, som man kan bevæge sig frit i.

Dramaskolens undervisningslokale er ovenover Biecentret med indgang fra Bies Have ind ad den røde dør.

Undervisningen foregår fra kl. 10-13 på følgende datoer:

Efteråret:
Søndag den 2. september. Søndag den 30. september. Søndag den 28. oktober

For yderligere information, tilmelding og betaling kontakt venligst Fyrkatspillet på mobil 23 30 03 08 eller mail fyrkatspillet@mail.dk.
Vi glæder os til at se jer.

Mette Frank, underviser

Teatret er en fantastisk verden, hvor alt kan ske. Vi vil arbejde med at udforske de mange muligheder gennem nogle enkle, legende og sjove øvelser. Øvelser, der samler gruppen, samtidig med at den enkelte deltager udfolder sit eget helt unikke talent.
Gennem lysten og glæden i arbejdet styrkes indlevelsesevnen, koncentrationen og nærværet, samtidig med at man i mødet med de andre styrker evnen til samarbejde og refleksion.
Mette Frank er uddannet fra Statens Teaterskole i 1998.
Arbejder som skuespiller og har medvirket i forskellige TV-produktioner, bl.a . ”Dicte III”, “Banken”, “Badehotellet”, “Lykke” og “Klovn”. Har desuden optrådt på bla. Det Kongelige Teater, Aalborg Teater, Aarhus Teater samt på mindre scener rundt om i landet.
Underviser på kulturskolerne i Gentofte kommune og har desuden undervist i drama modtagerklasser i Gentofte kommune, samt i sociodrama for uledsagede mindreårige flygtningebørn. Har desuden fra 2012 – 2016 været fast underviser på Glad Teater, som består af skuespillere med særlige behov.
Mette Frank, underviser
2018-08-16  
Stormøde omkring julespillet.

På stormødet var der stor interesse for at tale med forfatteren skuespiller Jørgen W. Larsen .

Der mødte folk op i alle aldre ved stormødet. Spillet regner med , at forfatteren har manus færdig i uge 37. Årets instruktør er skuespiller uddannet fra Statens Teaterskole Nynne Karen Nørlund Steenild .
Interessen for forestillingen var stor . Mødet foregik i Fyrkatspillets prøvesal ovenover Bie Centret. Fyrkatspillet havde fået besked fra flere medvirkende , med afbud pga ferie ,fordi folk snupper en ferie inden ,at børnene skal i skole.

Der er 28 medvirkende ,der blev tilmeldt til at være med i skuespillet. Det er 4 mere end ved sidste års julespil

Jørgen W Larsen tog en samtale med de forældre ,der mødte med børnene og de unge med flere, der gerne vil have en rolle.
Instruktøren Nynne Nørlund Steenild orienterede om, at hun glædede sig til samarbejdet med de medvirkende og til samarbejdet med forfatteren . Nynne gjorde opmærksom på , hvor vigtigt det er , at man møder præcis til aftalerne med spillet . At man er parat til at gå i gang med prøven , når man kommer. Man ”er på ”og at man er på og tilstede 100 %. Nynne tog en samtale med forældre og alle de medvirkende.
 
Holdet fik en ny sufflør fra Silkeborg Teater en time før, at mødet skulle i gang. Suffløren er tilflytter. Det er meget heldigt, at man nu kan have en professionel sufflør med første dag, når prøverne går i gang.
Vi plejer at have en historiegruppe til julespillet , der giver forfatteren nogle ideer til/fortæller om, hvad gruppen har på bedding af historiemuligheder.I Historie gruppen er Gerhard Schoop, Jenny Lyngaa, Preben Andreasen og Søren Bragh Frederiksen. I år ville historiegruppen ikke skrive noget ned til forfatteren, som de plejer. I .stedet for holdt Jørgen W efter mødet med de medvirkende , et møde med historiegruppen.

Gruppen holdt møde med Jørgen W på restauranten ovre i Bies Bryghus. I år er handlingen i tidsperioden fra 1920 – 1930 og op 1940". Jørgen W kunne vældig godt lide måden/stemningen som historierne blev serveret på, Forfatteren blev helt opstemt - her var et virkeligt godt grundlag til noget, at der kunne sættes dramatik til.

Fyrkatspillet unge mennesker der har kørt musikken i flere år , har fået fast arbejde . Så spillet får brug for at få nye kontakter. Fyrkatspillet vil gerne I kontakt med folk , der gerne vil komme komme med et bud på musik til julespillet på Hobro Theater.

Fyrkatspillet har rigtig mange dragter til julespillet . Men såfremt der er nogen ,der har lyst til at hjælpe Fyrkatspillet , med at omforandre og med at sy og gå til hånde, vil Fyrkatspillet gerne kontaktes . Skriv til fyrkatspillet@mail.dk  eller ring på fyrkatspillets nr 23 30 03 08.
 
Amatørteatret Fyrkatspillet
Jytte Frederiksen2018-02-17  

Til teaterinteresserede børn og unge og forældre!

Forårsholdet går i gang i Fyrkatspillets  Dramaskole: Vi vil gerne bede interesserede  om at tilmelde sig snarest.

Fyrkats Dramaskoles første weekend -  workshop lørdag d. 3. marts  og søndag d. 4. marts begge dage kl 10 – 13, hvor skuespilleren Mette Frank underviser.

Vi vil i en opstartsfase og indtil videre -  hvor det ikke muligt at oprette tre alders inddelte hold ,som er planen på sigt. Ikke desto mindre er vi utroligt glade for, at vi kan invitere jer til denne første workshop af forhåbentlig mange.

Du skal kun medbringe en flaske drikkelse/vand. Du skal have noget behageligt tøj på , som du kan bevæge dig frit i. Vi glæder os til at se jer:

Fyrkatspillets Dramaskole:

Fyrkatspillet har en gratis dramaskole for børn/unge (10-25 år), der deltager aktivt som skuespillere og som er med  i Amatørteatret  enten i forestillingen i Vikingehuset på Fyrkat eller med i juleforestillingen på Hobro Theater. Andre børn og unge er også velkomne til at deltage mod betaling. Underviserne i dramaskolen  er uddannede skuespillere.

 

Dramaskolen har undervisning i Fyrkatspillets øvelokaler ovenover Biecentret:

Lørdag, den 3. marts fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Søndag, den 4. marts fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Lørdag, den 10.marts fra kl. 10.00 til kl.13.00

Søndag, den 11 marts fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Lørdag, den 28. april fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Søndag, den 29. april fra kl. 10.00 til kl. 13.00

 

Efterårets foreløbige plan:

Søndag, den 2. september fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Søndag, den 30. september fra kl. 10.00 til kl. 13.00

Søndag, den 28. oktober fra kl. 10.00 til 13.00

Alle dage fra kl. 10 – 13

Og et hold.

Den foreløbige undervisningsplan .                                                             

Med venlig hilsen

Amatørteatret Fyrkatspillet

Tilmeld dig mail adr fyrkatspillet@mail.dk

Jytte Frederiksen

Mobil 23 30 03 08 

 

 

2018-01-11  
Amatørteatret  FYRKATSPILLET

søger dramaskoleelever , dragtfolk, IT og økonomifolk, teknikere, lys og lydfolk, rekvisit- og regi ting og scenebyggere, folk der kan fremstille og der kan tilberede og servere vikingetaffel og være en del af teamet i forbindelse med vikingetaflet mm.

Unge mennesker der kan være med Fyrkatspillets kampgruppe, og som vil få mulighed for at få undervisning i kamptræning, af en professionel kamptræner og som kan indgå i Fyrkatspillets vikingeaktiviteter og i Fyrkatspillets forestilling på Fyrkat.
Kort sagt: Amatørteatret Fyrkatspillet kalder på interesserede der har lyst og som måske er fikse på fingrene, kvinder, mænd og børn til intromøde i Amatørteatret Fyrkatspillet. Mødet holdes på Hobro Bibliotek i den store foredragssal torsdag, den 11. januar 2018 kl. 19.00. Spillet byder på en forfriskning og en sandwich.
Gruppelederne vil fortælle om, hvordan man arbejder i Fyrkatspillet og om hvordan med løser opgaverne i fællesskabet.
På mødet vil Ungdomsskoleinspektør Lars Otte Kofoed og vikingekamptræner Jon Cold sammen med skuespillerformanden Kaj Børge Jung Pedersen orienterer vikingekamp træningen mødet.
Vi indbyder såvel nye medlemmer, som gamle medlemmer til denne aften. Kan du lide at bruge dine hænder, og være sammen med nogle dejlige mennesker om et stort fælles projekt, som Amatørteatret Fyrkatspillet er, så mød op. Vi kan love dig en masse dejlige timer i samvær med glade og venlige mennesker.
På introaftenen vil du blive orienteret lidt om årets Fyrkatsspil på Kongens Fyrkat. Du kan efter en samtale med gruppelederne blive præsenteret for årets opgave, i den arbejdsgruppe, som du gerne vil deltage i?

I følge aftale med gruppelederen finder gruppelederen og du ud af, hvilke hold / og hvilke opgaver, du har mulighed for at byde ind på. Du hører lidt om Fyrkatspillets funktion/ og om hvordan der arbejdes og om hvordan arbejdet foregår i de forskellige arbejdsgrupper . Spillet byder på en forfriskning /sandwich, på orienteringsmødet.Har du lysten til at være sammen med andre mennesker om en stor opgave, så mød op.
Næste stormøde er den 8. februar 2018 kl. 19.00 på Hobro Bibliotek, hvor interesserede også kan melde sig få en snak med gruppelederne. Årets forfatter, skuespiller ved Aalborg Teater Jørgen W. Larsen deltager i mødet , hvor der er første læseprøve på årets manuskript , der har premiere i Vikingehuset på Fyrkat fredag, den 25. maj 2018.
På gensyn Amatørteatret Fyrkatspillet
Jytte Frederiksen mobil 23 30 03 08
Billeder: Fotograf Marianne Andersen